Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Caterpillar’ın üçüncü çeyrekteki gelirleri yüzde 6 azaldı
Caterpillar’ın üçüncü çeyrekteki gelirleri yüzde 6 azaldı

Caterpillar’ın üçüncü çeyrekteki gelirleri yüzde 6 azaldı

Dünyanın en büyük iş makineleri üreticisi Caterpillar, yılın üçüncü çeyreğinde 12,8 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. 2018’in aynı döneminde 13,5 milyar dolar gelir kaydeden firma, böylece yüzde 6’lık bir azalma yaşadı. Caterpillar’ın 2018 yılının aynı döneminde 2,88 dolar olan hisse başına kârı ise 2,66 dolar olarak gerçekleşti.

Caterpillar, satış ve gelirlerdeki bu azalışı, bayilerin 2018 yılının aynı dönemine kıyasla 400 milyon dolar mertebesinde azalan stok seviyesiyle ilişkilendirdi. Caterpillar Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su Jim Umpleby yaptığı açıklamada;

“Gelirlerimizdeki azalmanın temelinde, bayilerimizin stoklarını azaltmalarıyla birlikte, her ne kadar pozitif yönde kalsa da beklentimizin üzerinde azalan nihai kullanıcı talebi bulunuyor. Bununla birlikte stratejimize ve finansal hedeflerimize odaklanmaya devam ediyoruz. 2019 yılının dördüncü çeyreğinde, nihai kullanıcı talebinin değişmeyeceğini ve küresel ekonomideki belirsizlikler çerçevesinde bayi stoklarının da azalmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. Caterpillar’ın gelişmiş tedarik süreleri ve bayilerimizin envanterlerindeki azalma, 2020’de yaşanacak olumlu veya olumsuz gelişmelere hızlı bir şekilde yanıt vermemizi sağlayacaktır. Uzun vadede kârlı bir büyüme gerçekleştirmek amacıyla dijital yetenekler de dahil olmak üzere hizmetlerimize ve servislerimize yatırım yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Satışların bölgesel ve sektörel dağılımı

Firmanın bu dönemdeki satışları bölgesel olarak değerlendirildiğinde; Kuzey Amerika’da %3 azalarak 5,6 milyar dolar, Latin Amerika’da %2 artarak 1,1 milyar dolar, EMEA’da (Avrupa-Orta Doğu-Afrika) %7 azalarak 2,7 milyar dolar ve Asya-Pasifik’te %14 azalarak 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Sektör bazında yapılan değerlendirmede ise firmanın inşaat sektörüne yaptığı satışlar %7 azalarak 5,3 milyar dolar, doğal kaynak sektörüne yaptığı satışlar %12 azalarak 2,3 milyar dolar ve enerji-nakliyat sektörüne yaptığı satışlar ise %2 azalarak 5,5 milyar dolar oldu.

Caterpillar, azalan satışlar kapsamında 2019 yılına ilişkin hisse kâr tahminini 12,06 ila 13,06 dolar aralığında, 10,90 ila 11,40 dolar seviyesine yeniledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina