Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - CATERPILLAR’IN YENİ NESİL ENERJİ ÇÖZÜMLERİ CES 2024’TE TANITILDI
CATERPILLAR’IN YENİ NESİL ENERJİ ÇÖZÜMLERİ CES 2024’TE TANITILDI

CATERPILLAR’IN YENİ NESİL ENERJİ ÇÖZÜMLERİ CES 2024’TE TANITILDI

Tüketici elektroniği alanında dünyanın önde gelen organizasyonlarından Consumer Electronics Show (CES), ocak ayında ABD Las Vegas’ta gerçekleştirildi. Borusan Cat’in Türkiye’nin yanı sıra farklı coğrafyalarda da temsil ettiği Caterpillar, etkinlikte elektrikli iş makinelerini ve yeni nesil enerji çözümlerini tanıttı.

Tüketici Elektroniği Birliği (CTA) tarafından bu yıl 57.si düzenlenen ve yapay zekâ ana temasının ön plana çıktığı fuara, 150 ülkeden, 4 binin üzerinde şirket katıldı. Türkiye’den çok sayıda şirket ve girişimcinin boy gösterdiği CES 2024’te ağırlıklı olarak yapay zekâ, otonom araçlar, akıllı ev sistemleri, uzay teknolojileri, oyun sektörü, sağlık ve kozmetik sektörü, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğe yönelik yeni nesil teknolojiler sergilendi.

Etkinlikte alternatif enerji kaynakları üzerine yaptığı çalışmalar, geliştirdiği teknolojiler ve dijitalleşme odağı ile ön plana çıkan Caterpillar; yeni ürünleri ve çözümleri ile elektrifikasyon dönüşümüne liderlik etmeye ve iş sahalarını daha sürdürülebilir kılmaya hazırlanıyor.

Caterpillar geleceğin iş sahalarını bugünden inşa ediyor

Daha sürdürülebilir bir dünya ve çevresel değer yaratan bir iş anlayışı için müşterilerine elektrifikasyon dönüşümüyle destek olan teknolojiler üreten Caterpillar, iş sahasının dışına çıkmadan şarj edilebilen iş makineleri ve buna uygun enerji çözümleriyle geleceğin iş sahalarını bugünden inşa ediyor.

Etkinlikte Caterpillar’ın iş sahasında enerji üretimi çözümleri kapsamında; yenilenebilir yakıtlarla, güneş panelleriyle veya hidrojenle çalışan jeneratörlerin yanı sıra, yüksek güç için dizel, doğal gaz veya yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan enerji depolama çözümleri de sergilendi.

2 elektrikli Cat iş makinesi sergilendi

Caterpillar, yalnızca sergilediği yenilikçi çözümlerle değil, sektöre kazandırdığı yeni nesil elektrikli makinelerle de CES’te büyük ilgi odağı oldu. Hızlı şarj özelliğine sahip tek yerleşik aküyü içeren sıfır egzoz emisyonlu Cat R1700 XE LHD model yeraltı yükleyicisi ve 301.9 model mini ekskavatör ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Caterpillar’ın yeni nesil yeraltı yükleyicisi Cat R1700 XE LHD, sıfır egzoz emisyonu ve 6,5 ton taşıma kapasitesi ile CES’te dikkatleri üzerine çekti. Cat R1700 XE LHD, bünyesindeki yerleşik akü sayesinde, sektörde akü taşıma veya değiştirme ihtiyacını ortadan kaldıran ilk iş makinesi olma özelliği taşıyor. Sektörde öncü bir noktada yer alan Cat R1700 XE LHD, mobil olarak kullanılabilen Cat MEC500 şarj cihazlarıyla 20 dakikadan kısa sürede iş sahasının dışına çıkmadan şarj edilebiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina