Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - CATERPİLLAR 2022 YILINDA CİROSUNU YÜZDE 20 ARTTIRDI
CATERPİLLAR 2022 YILINDA CİROSUNU YÜZDE 20 ARTTIRDI

CATERPİLLAR 2022 YILINDA CİROSUNU YÜZDE 20 ARTTIRDI

İş makineleri sektörünün ciro bazında küresel lideri konumunda bulunan Caterpillar, 2022 yılının son çeyreğine ve yıl geneline ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Son derece canlı olan Kuzey ve Güney Amerika pazarları, firmanın cirosunda yıllık yüzde 17’lik artışta etkili oldu.

Caterpillar’ın yılın son üç ayındaki küresel cirosu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 artarak 16,6 milyar dolar oldu. Buna göre firmanın yıl genelindeki cirosu da yüzde 17 oranında artarak 59,4 milyar dolara ulaştı. Caterpillar’ın 2021 yılındaki cirosu 51 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Ürün grubu ve bölgesel bazda yapılan değerlendirmelere göre yılın son üç aylık döneminde enerji-nakliye ve inşaat sektörlerine yönelik satışlar yüzde 19, madenciliğe yönelik satışlar ise yüzde 26 arttı.

Bu dönemde Kuzey Amerika’ya yapılan satışlar yüzde 36, Latin Amerika’ya yapılan satışlar yüzde 39, Avrupa-Orta Doğu-Afrika bölgesine yapılan satışlar ise yüzde 5 oranında artış gösterdi. Asya-Pasifik satışları ise değişmedi.

Caterpillar’ın Başkan ve CEO’su Jim Umpleby, tedarik zincirlerinde yaşanmaya devam eden zorluklara rağmen, şirketin 100 yılı aşkın tarihinin en başarılı yıllarından birini yaşadıklarını kaydetti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina