Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Çiftay İnşaat, Batıçim’e ortak oldu
Çiftay İnşaat, Batıçim’e ortak oldu

Çiftay İnşaat, Batıçim’e ortak oldu

Türkiye’nin maden, enerji ve turizm sektörlerinin önde gelen kuruluşlarından Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş., İzmir ve Söke’de iki fabrikası bulunan Batıçim’in (Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.) yüzde 30 hissesine sahip olacak.

Çiftay A.Ş., Batıçim grubunun bazı hissedarları ile sürdürdüğü hisse devri görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Gerçekleşen satışla, Egeli, Grebene, Bükey ve Günel ailelerinin sahip olduğu toplam yüzde 30 A ve B grubu hisse, Çiftay İnşaat’ın oldu. Hisse devir işlem değeri 774 milyon TL (95 milyon dolar) olarak açıklanırken şirketin toplam değeri ise 521 milyon doları buldu. 2021’e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, bini bulan istihdam ve 1,5 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim’de satışın kesinleşmesi süreci yasal izinlerin ardından sonuçlanacak.

Çiftay A.Ş. payidarlarından Serkan Aydın, bir çimento fabrikası sahibi olmanın babası Ziya Aydın’ın en büyük hayallerinden biri olduğunu belirterek,

“Çiftay Grubu olarak maden, enerji ve turizm sektörlerinde 3 bine yakın çalışanımız ve mevcut 125 şirketimiz ile sürdürülebilirlik ilkesiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm bunlarla ülke ekonomisine katkı sağlamayı ve istihdamı arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Avrupa’da ve tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan alümine çimento, beyaz çimento, yüksek mukavemetli portland çimento gibi özel çimento üretimlerine ağırlık vererek sektörde fark yaratan yatırımlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina