Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Çin ve Asya’daki daralama Hitachi’nin satışlarına yansıdı
Çin ve Asya’daki daralama Hitachi’nin satışlarına yansıdı

Çin ve Asya’daki daralama Hitachi’nin satışlarına yansıdı

Dünyanın önde gelen makine üreticilerinden Hitachi’nin 2019 yılı nisan, mayıs ve haziran ayları genelindeki satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,3 azalarak 235 milyar Yen (yaklaşık 2,2 milyar dolar) oldu.

Firmadan yapılan açıklamada, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve Asya ülkelerindeki seçimler sebebiyle hidrolik ekskavatörlere olan talebin kısmen azaldığı, bu azalışın yılın kalan döneminde de devam etmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Bununla birlikte madencilik ekipmanlarına ve özellikle ultra büyük ölçekteki makinelere (150 ton üstü kaya kamyonları ve 300 ton üstü ekskavatörler) olan talebin, madencilik firmalarının devam eden yatırım kararlılığıyla devam ettiği belirtildi.

Bu dönemde, Hitachi’nin küresel ticaretinde önemli paya sahip olan bölgelerden Asya-Okyanusya’daki satışları yüzde 11,3 azalarak 68 milyar Yen, Çin’deki satışları yüzde 17,8 azalarak 26,5 milyar Yen ve Avrupa’daki satışları yüzde 1,4 azalarak 28 milyar Yen olurken; Kuzey Amerika’daki satışları yüzde 23 artarak 47 milyar Yen ve Japonya’daki satışları yüzde 3,6 artarak 41 milyar Yen olarak gerçekleşti.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina