Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - CNH’in satışlarına Covid-19 gölgesi
CNH’in satışlarına Covid-19 gölgesi

CNH’in satışlarına Covid-19 gölgesi

Case, New Holland, Iveco, Magirus ve FPT markalarını bünyesinde toplayan CNH Industrial, 2020 yılının ikinci 3 aylık dönemindeki cirosunun %26 azalarak 5,6 milyar dolara gerilediğini açıkladı.

Covid-19 salgınının gerek tedarik zinciri gerekse pazar üzerindeki olumsuz etkilerinin yoğunlaştığı bu dönemde, küresel traktör talebi %1 azalırken, biçerdöver talebinin %12 arttığı belirtildi. İnşaat ekipmanları pazarının neredeyse tüm dünya genelinde çift haneli oranlarda daraldığı vurgulanan açıklamada, Avrupa’daki kamyon talebinin %39, otobüs talebinin ise %57 azaldığı kaydedildi.

Bu dönemde, firmanın iş hacminde en büyük paya sahip olan tarım ekipmanlarından sağladığı gelir %17,9 azalarak 2,54 milyar dolar, ticari ve özel araçlardan sağlanan gelir %35,5 azalarak 1,74 milyar dolar, güç aktarım organlarından sağlanan gelir %32,7 azalarak 763 milyar dolar ve inşaat ekipmanlarından sağlanan gelir ise %44,5 azalarak 420 milyon dolara geriledi. Firma, mevcut salgın koşulları etkisinde yıl geneli için gelirlerinde, önceki seneye kıyasla %15 ila 20 aralığında bir azalma öngörüyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina