Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Continental geleceğin “akıllı” lastiğini tasarladı
Continental geleceğin “akıllı” lastiğini tasarladı

Continental, gelecekte yol güvenliği ve konforu bir üst seviyeye taşıyacak ContiSense ve ContiAdapt teknolojilerini tek bir konsept lastikte birleştirdi.

Continental’in yeni konsept lastiğinde bulunan ContiSense teknolojisinde, kauçuk bazlı sensörler lastiğin diş derinliğini ve sıcaklığını sürekli olarak izliyor ve ölçülen değerler ön tanımlı sınırların altında veya üstünde olduğunda sistem anında sürücüyü uyarıyor. Ek olarak, lastiğe yabancı bir cisim girdiğinde sürücüye anlık uyarı gönderen teknolojiye gelecekte tek başına kullanılabilecek ilave sensörlerin dahil edilmesi planlanıyor. Ek sensörler ile sıcaklık, kar gibi yol zemini bilgilerinin lastik tarafından hissedilerek sürücüye iletileceği ve verilerin akıllı bir telefona aktarılabileceği belirtiliyor.

ContiAdapt teknolojisi ise jant genişliği ile lastik basıncını kontrol edebilen mikro kompresörlerden oluşuyor. Sistem böylelikle farklı yol koşullarında önemli bir güvenlik ve konfor faktörü olan temas alanının büyüklüğünü ayarlayabiliyor. Dört farklı kombinasyona sahip sistem, ıslak, engebeli, kaygan ve normal yol koşullarına uyum sağlıyor. ContiAdapt ayrıca karda aracı park alanından çıkarmaya yardımcı olmak veya tehlikeli bir gizli buzlanmanın üzerinden geçmek için 1 bar altında çok düşük lastik basınçlarının ayarlanmasına da izin veriyor.

Geleceğin akıllı lastiği
ContiSense ve ContiAdapt’ın özelliklerini ve avantajlarını bir lastikte birleştiren yeni konsept lastikte ıslak, kaygan ve kuru zeminlerde sürüş için üç farklı sırt bölgesi yer alıyor. Lastik basıncını ve farklı sırt bölgelerini duruma en uygun şekilde ayarlayan bu lastik, mevcut yol şartlarına veya sürücünün tercihine göre uyarlanabiliyor. Continental, lastiklerin otomatik sürüş ve elektrifikasyonun ihtiyaçlarına göre uyarlandığı bu her iki teknoloji konseptini de hareketlilik için gelecek vadeden çözümler olarak görüyor. Örneğin düşük yuvarlanma direnci, elektrikli araçların tek bir şarjla daha fazla mesafeler kat etmesine imkan tanıyor. Aynı zamanda lastikler, sürücünün kişisel tercihlerine ya da hava durumundaki ani değişikliklere göre uyarlanabiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina