Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Çukurova Havalimanı için ihale tarihi 16 Mayıs
Çukurova Havalimanı için ihale tarihi 16 Mayıs

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacak. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

DHMİ, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapımı için 2011'deki ihaleyi kazanan müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmeyi feshetti. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının YİD (Yap-İşlet-Devret) kapsamından çıkartılarak, öz kaynaklarla yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. Havalimanının altyapı ve üstyapı tesislerinin yapım işi için ayrı ayrı ihaleye çıkılacağı duyuruldu.

Projesi, DHMİ Genel Müdürlüğünce hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olması tahmin ediliyor. Yer tesliminin yapılmasından itibaren 550 takvim gününde tamamlanması hedeflenen havalimanı, 30 milyon yolcuya hizmet edecek ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanın, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayolu ile Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkânı sağlayacağı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina