Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Cummins’ten yeni ‘Performans Serisi’ motorlar
Cummins’ten yeni ‘Performans Serisi’ motorlar

Cummins’ten yeni ‘Performans Serisi’ motorlar

Küresel motor teknolojisinin gelişimine liderlik eden markalardan Cummins, Stage V egzoz emisyon standartlarına uygun olarak geliştirdiği yeni ultra temiz motorlarını ‘Performans Serisi’ olarak adlandırdığını açıkladı.

3,8’den 15 litreye kadar hacimde ve 100’den 675 hp’ye kadar güçte çeşitli modelleri kapsayan yeni Performans Serisi motorların sınıf lideri güç ve tork değerleriyle inşaat, tarım ve makine elleçleme uygulamalarında üreticilere ve kullanıcılara çeşitli avantajlar sağladığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cummins Off-Highway Motor Birimi Başkan Yardımcısı Alexei Ustinov, “Cummins, Stage V ile istenilen seviyeleri kendi çözümleriyle ve sıfıra yakın emisyon değerleriyle başardı. Tüm yeni Stage V motorlarımız, bazıları için Ocak 2020’ye kadar zamanımız olmasına rağmen şimdiden hazır. Bunun daha ötesindeki emisyon düzenlemelerinin ne olacağı belli değil. Bu sebeple biz bu ürünlerimizi sağladığı avantajları vurgulamak üzere yeniden adlandırdık. Daha yüksek performans ile üreticiler (OEM) için daha düşük kurulum maliyetleri ve kullanıcılar için ise daha düşük işletme maliyetleri sağlıyoruz.” dedi.

Artan güç ve tork değerleri üreticilere ve kullanıcılara avantaj sağlıyor

4 silindirli F3.8 ve B4.5 Performans Serisi motorlar, kayda değer bir güç ve tork artışı ile üreticilerin makine kapasitelerini arttırarak müşterilerine ekstra değer sunma avantajı tanıyor. Bununla birlikte daha düşük hacimli bir motor kullanma imkânı sağlayarak, makinelerin mevcut üretkenliği korunurken maliyet avantajı elde edilebiliyor.

Yeni F3.8 motorun gücü yüzde 33 artışla 130’dan 173 hp’ye, azami torku ise yüzde 31 artışla 620 Nm’ye çıkarıldı. B4.5’te de benzer şekilde güç yüzde 16 artarak 173’ten 200 hp’ye, azami tork da yüzde 11 artarak 780 Nm’ye ulaştı.

F3.8 aynı zamanda Cummins’in HPP (Hybrid Power Plug-in) konseptine de sahip bulunuyor. Cummins müşterilerine artık full elektrikli veya dizel-elektrikli çözümler de sunmaya odaklanıyor. HPP kompakt jeneratör motor ile dengeli bir akü gücü sağlıyor. Sistem bir full elektrikli tahrik sistemi gibi çalışıyor ancak hem F3.8 Performans Serisi motor ile güçlendirilen jeneratör hem de kablolu olarak şarj edilebiliyor. Bu da şarj altyapısı olan yerlerde büyük bir esneklik kazandırıyor.

EGR sistemi artık kullanılmıyor

B6.7 Performans Serisi motorlar 326 hp’ye varan güç ve önceki seriye kıyasla yüzde 30 artışla azami 1.375 Nm tork sağlıyor. 9 litrelik L9 model Performans Serisi de 400’den 430 hp’ye yükselen güç ve yüzde 13 artışla 1.846 Nm azami tork sağlıyor.

Cummins, Single Module egzoz arıtma sistemi, gelişmiş yanma ve hava kontrol sistemleri sayesinde Performans Serisi F3.8, B4.5, B6.7 ve L9 motorlarında EGR sistemini kaldırdı. Böylece performans ve enerji kaybı önlendiği için motorlardan daha yüksek güç ve tork elde edilebiliyor. Single Module ile DPF, SCR ve üre-dozlama teknolojisi bir araya toplanarak yüzde 40 hacim ve yüzde 20 ağırlık avantajı sağlandığı belirtiliyor. Bu da OEM’lere kurulum kolaylığı, üretim esnekliği ve maliyet tasarrufu avantajı sunuyor. Alexei Ustinov, çözümlerinin sıfır veya sıfıra yakın emisyon değerleriyle birlikte gürültü ve yakıt tüketimini de azalttığını belirterek, “Daha yüksek tork sağlanması işlerin daha çabuk yapılarak verimliliğin artmasını sağlıyor.” dedi. Performans Serisi’nin en büyükleri olan X12 ve X15 modelleri de büyük ölçekli endüstriyel ekipmanlar için 335’ten 675 hp’ye kadar güç sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina