Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Damper gövdeleri, kovalar ve konteynerler için yeni nesil Hardox aşınma plakası
Damper gövdeleri, kovalar ve konteynerler için yeni nesil Hardox aşınma plakası

İsveç menşeli özel çelik üreticisi SSAB, yeni Hardox 500 Tuf modelini tanıttı. Hardox 450 ve Hardox 500’ün en iyi özelliklerinin bir araya getirilmesiyle üretilen yeni model, tek bir aşınma plakasıyla dayanım, sertlik ve tokluk sunuyor.

Aşınma plakası denildiğinde akla ilk gelen üreticilerden SSAB, Hardox aşınma plakası ile ağır yük damperi gövdelerinde ve kovalarda yapısal malzeme ihtiyacını karşılayabilecek toklukta çelikler üretiyor. Firma, aşınma plakaları ile parçaların servis ömrünü uzatmayı ve ağır darbelere karşı dayanıklı olmasını amaçlıyor. Yeni 500 Tuf modeli ile bu alandaki amaçlarını bir adım daha ileri götürmeyi hedefleyen SSAB, taş ocakları ve madenlerde ağır ve keskin kayaların yüklenmesinde, hacimli çelik hurdaların elleçlenmesinde, betonarme demiri içeren beton parçalarının taşınmasında kullanılan damperlere yönelik çözümler sunuyor.

Modelin piyasaya sürülmeden önce sahada ve gerçek uygulama alanlarında zorlu testlerden geçirildiğini belirten firma, bu testlerin sonucunda yeni model kullanılan parçaların servis ömrünün iki katına çıkarılmasının mümkün olduğu söyledi. Modelin -20 derecede 27 J garantili darbe enerjisine ve 475-505 HBW aralığında Brinell sertlik aralığına sahip olduğu; keskin ve ağır cisimlerle alınan darbelerde yüksek aşınma ve çökme direnci sergilediği belirtildi.

Türkiye’de damper sektöründe üstyapı malzemesi, iş makinesi kovaları ve maden ekipmanları başta olmak üzere birçok alanda kullanılan Hardox ürünleri, 0.7 ile 160 mm arasında değişen aşınma plakası kalınlıkları ile geniş bir ürün çeşitliliğine sahip. Firma, beton pompalarında kullanılmak üzere boru ve çok yönlü kullanım alanına sahip yuvarlak çubuk üretimi ile farklı alanlardaki kullanıcılara da hitap ediyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina