Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2016
İş Makinası - Darbeye karşı siper olan iş makinelerinin satışları yüzde 25 azaldı
Darbeye karşı siper olan iş makinelerinin satışları yüzde 25 azaldı

Ülkemiz açısından büyük tehlikeleri geride bıraktığımız, olağanüstü bir gündeme sahne olan Temmuz ayındaki iş makinesi satışları geçen yıla kıyasla yüzde 25 azalarak 660 adede geriledi. Yaşanan travmanın ardından Ağustos ayını da sakin geçirdiği gözlenen sektörde geleceğe yönelik olumlu beklentiler korunuyor. Devam eden ve yeni başlayacak büyük çaplı projeler, döviz ve faiz oranlarındaki istikrarlı seyir sektöre ümit veriyor.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de İMDER’e üye firmalar tarafından Temmuz 2016 ayı içerisinde yaklaşık 660 adet yeni iş makinesi satıldı. Bu rakam, 2015 Temmuz ayına kıyasla yüzde 25’lik bir daralmayı ifade ediyor. Yılın ilk 7 ayında satılan toplam yeni makine sayısı ise 2015’le başa baş şekilde 6.990 adet olarak gerçekleşti.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre ise Temmuz 2016 ayı içerisinde Türkiye’de İSDER’e üye firmalar tarafından yaklaşık 700 adet yeni forklift satıldı. Bu rakam 2015’e kıyasla yüzde 10’lik bir azalışı gösteriyor. Yılın ilk 7 ayı genelindeki forklift satışları ise geçen yıla kıyasla yüzde 1 azalarak yaklaşık 5.970 adet oldu.

 

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 90’ını, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina