Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Delme ekipmanlarında çözüm ortağı İksis Makina
Delme ekipmanlarında çözüm ortağı İksis Makina

Zemin, madencilik, tünel ve sondaj sektöründe kullanılan delici ekipmanların yedek parçaları üzerinde uzmanlaşan İksis Makina, 10’uncu yaşını kutluyor. Tamamı mühendislerden oluşan uzman ekibi ve çözüm ortağı olmayı ilke edinen ticari yaklaşımı ile Türkiye’deki bilinirliğini güçlendiren İksis, yurtdışındaki faaliyetlerine ağırlık vermeye hazırlanıyor.

Hemen her inşaat sahasında ihtiyaç duyulan zorlu ve tehlikeli delme işlemi, bu alandaki uzmanlığın ürünü olan özel ekipmanlar gerektiriyor. Günümüz teknolojisi ile çeşitlenerek geniş bir ürün yelpazesine ulaşan delici ekipmanlarının püf noktasını, zemini delen parçalarının seçimi oluşturuyor. Delik açılacak yüzeye ve yapılması gereken işleme göre çeşitlenen ve zemin ile doğrudan temas ettiği için darbe ve aşınmaya maruz kalan bu parçalar, delme işleminin kalbi olarak nitelendiriliyor.

Geniş satış mühendisi ekibi ile 2008 yılında kurulan İksis Makina, doğa ile birebir mücadele eden bu sarf malzemelerinin tedarikini sağlıyor. Dayanıklı ve verimli ürünleri hızlı bir şekilde müşterilerine ulaştıran ve ekibi ile bir satıcıdan çok çözüm ortağı olan İksis Makina Genel Müdürü Serkan Koralp, faaliyetleri hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu sektörde bizi farklı kılan ürünlerimizin kalitesi ve satış ekibimizin tecrübesidir
“İksis Makina olarak Güney Kore firmalarından Solidrill’in ürünlerini Türkiye pazarına sunuyoruz. Mühendislik çalışması içeren maden, sondaj, zemin, tünel gibi tüm sektörlerdeki delici ekipmanların yedek parça ve aksesuarları içeren 500 kalemlik geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. 10 yıldır faaliyet gösterdiğimiz bu sektörde bizi farklı kılan ürünlerimizin kalitesi ve satış ekibimizin tecrübesidir.

Delicilerde zemine giren ilk metal malzeme olma özelliğini taşıyan ürünlerimizin hammaddesi çeliktir. Kaliteli çelik ile Güney Kore’de üretilen ürünlerimiz, rekabete 1-0 önde başlamamızı sağlıyor. En yüksek erime noktasına sahip ‘tungsten carbide’ gibi elementlerin ısıl işlem uygulanarak çelikle kaynatılması ile imal edilen bu ürünler, kullanıcılara yüksek dayanıklılık sunuyor.

Üretici firmamız sayesinde müşterilerimize zaman kaybı da yaşatmıyoruz. Stok anlamında hiçbir şekilde sıkıntı yaşamamamızın yanı sıra herhangi bir problem ile karşılaşıldığında direkt üretici firma ile görüşme imkanına sahibiz. Müşterilerin özellikli işlemleri ve zemini için üretilmiş ürünlerin tedarikini sağlayabiliyoruz. Aynı zamanda üretici firmamız da ürünlerini gelip Türkiye’de test ediyor ve bu da Türk müşterisine özel üretilen ürünleri piyasaya sunmamıza yardımcı oluyor. Kısacası müşterimizin ihtiyaçlarına yönelik her türlü malzeme son teknoloji kullanılarak temin ediliyor.”

Müşteriye doğru ürünü vermek, sarf malzemesi temin etmenin püf noktasıdır
“Ancak ürünlerin kaliteli olması bizim sektörümüz için yeterli olmamaktadır. Delici ekipmanlara sarf malzemesi temin etmenin püf noktası, müşteriye doğru ürünü vermektir. Bu nedenle, parça numarası ile satış yapmanın mümkün olmadığı bu sektördeki en önemli sermayemizi ekibimiz olarak görmekteyiz. İksis Makina’nın satış ekibini, eğitim hayatları boyunca edindikleri teorik bilginin üstüne saha tecrübeleri eklemiş 4 uzman jeoloji mühendisi oluşturuyor. Ekibimiz öncelikle hangi ortamda, nasıl bir zeminde çalışıldığına ve makinelerin marka/modellerine dikkat ediyor. Tüm bu bileşenler bizim için önemli bir bütünü tamamlıyor. Bu bütün sayesinde müşterinin ne istediğini anlamamız ya da müşterilerimizi ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirmemiz söz konusu oluyor.”

Yakın coğrafyadaki ülkelerde de etkin olmayı hedefliyoruz
“Kore’deki üreticimiz ile bire bir çalışarak kalitemizi yükselttik ve son dönemde müşteri sayımızı oldukça artırdık. Şu anda Türkiye çapında 500’ün üzerinde müşteriye sahibiz ve markamızı bilmeyen çok az firma kaldığını düşünüyoruz. İstanbul merkezli olmak üzere Bursa ve Ankara’da şubelerimiz var. 2018 yılında maden sektörüne yapılacak yatırımlar nedeniyle bu sektörde büyük yükseliş bekliyoruz. Büyükşehirlerimizde devam eden inşaat projeleri ise bizi İzmir’de de bir şube açmaya yönlendirdi. 2018 hedeflerimiz içerisinde İzmir de bulunuyor.

Yurtiçindeki müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu durum yurtdışına açılma ve ihracat yapma isteğimizi artırdı. Geçmişte Libya, Azerbaycan, Türkmenistan gibi bölgelere ihracatımız oldu. Şu anda ise Afrika kıtasında bulunan birkaç ülke ile iletişimimiz sürüyor. 2018 yılında Orta Doğu ve Avrupa’da etkin olmak en önemli hedefimiz.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina