Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - Demag mobil vinçlerinin Tadano’ya satışı gerçekleşti
Demag mobil vinçlerinin Tadano’ya satışı gerçekleşti

Demag mobil vinçlerinin Tadano’ya satışı gerçekleşti

Dünya çapında arazi vinçleri, platformlar ve kamyon üstü gibi vinç çeşitlerini üreten Japonya merkezli Tadano şirketi, dünyanın önde gelen iş ve inşaat makineleri üreticisi Terex’in bünyesinde bulunan Demag® mobil vinçlerini, 215 milyon dolar bedelle bünyesine kattı. Bu satışla birlikte, Demag’ın Almanya Zeweibrucken’deki üretim tesisi ve çok sayıdaki satış-servis noktası da Tadano’ya geçti.

Satış sonrasında Tadano Group’un kaldırma ekipmanları ürün hattı, 400 ile 3,200 ton kaldırma kapasitesine sahip sekiz kafes bomlu paletli vinçleri, Tadano’nun bu segmentteki kaldırma kapasitesini 1.200 tona çıkaran 15 adet arazi vinci, kamyon vinçleri ve kafes – teleskopik platform da dahil olmak üzere 80’den fazla model ile zenginleşti. Böylece Tadano, tek bir yerden elde edilebilecek en kapsamlı kaldırma ekipmanı firması haline geldi.

Tadano Ltd. başkan ve CEO’su Koichi Tadano, satışın gerçekleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Tadano Grubu olarak ilk stratejimiz, kaldırma ekipmanı endüstrisinde dünya lideri ve müşterilerimizin her zaman ilk tercihi olmak. Demag mobil vinçlerinin satın alınmasıyla bu hedefe ulaşmak için hayati bir adım attık. Demag’ın satın alınması; birçok pazara girmemiz, kafes bomlu paletli vinçleri ürün hattımıza eklememiz ve tüm arazi vinçlerimizin kapasite aralığını artırmamız anlamına geliyor. Demag ile birlikte çalışarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek ve onlara her zamankinden daha fazla katma değer yaratacağız.”

“Tadano Grubunun 1990 yılından beri bir parçası olan Tadano Faun GmbH (TFG) ile birlikte Demag’ın güçlerinin birleştirilmesi büyük bir sinerji meydana getirecektir. 1 Ağustos tarihinden itibaren Demag mobil vinçler işletmesinin adı Tadano Demag GmbH olarak değiştirilecek ve Tadano Demag GmbH’nın CEO’luk görevini Jens Ennen yürütecek.” ifadelerini kullandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina