Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Derince Belediyesi greyder tercihini HİDROMEK’ten yana kullandı
Derince Belediyesi greyder tercihini HİDROMEK’ten yana kullandı

Derince Belediyesi greyder tercihini HİDROMEK’ten yana kullandı

Türkiye sanayinin kalbi sayılabilecek bir konumda bulunan Derince, adını sınırları içerisinde bulunan limanından alıyor. 1890 yılında liman kurmak üzere İzmit Körfezi’nde derin kıyısı bulunan bir yer aranır. Yetkililer en derin yer olarak bugünkü limanın bulunduğu bölgeyi tespit eder ve ‘Derince Liman’ olarak anılmaya başlanır.

1887’den itibaren Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Kırım’dan göç alan Derince’nin gelişimi, Atatürk’ün 1936 yılında Romanya’dan Türkiye’ye göç eden soydaşlarımıza otuz hanelik bir arazi vermesiyle hızlanır.

İstanbul’a 90 km uzaklıkta olan İzmit’in batısındaki Derince; günümüzde 140 bini aşan nüfusu, ekonomisi ve kentsel gelişimiyle dikkat çekiyor. 1994 yılında ilçe statüsü kazanan Derince sınırları içerisinde birçok sanayi kuruluşu yer alıyor.

İlçenin artan ve çeşitlenen ihtiyaçları güçlü bir makine ve ekipman parkını da zorunlu kılıyor. Son zamanlarda yaptığı yeni araç alımlarıyla makine gücünü önemli ölçüde artıran belediye bünyesinde son 24 yıldan bu yana çeşitli görevler üstlenen Başkan Yardımcısı Abbas Bayrak’ı makamında ziyaret ederek bilgilerini aldık.

Derince’nin coğrafi ve demografik yapısı hakkında bilgi verir misiniz?

Köyleriyle birlikte toplam 89 kilometrekare alan üzerine kurulu olan ilçemizde 10’u merkez, 7’si kırsal olmak üzere 17 mahalle bulunuyor. 25 kilometrekarelik merkezimizde ise 1.036 cadde ve sokağımız var. İlçemizin toplam nüfusu 140 bini buluyor.

İlçenizin temel öncelikleri, ihtiyaçları nelerdir?

Yol açmak, asfalt dökmek, temizlik, çöp toplamak, park ve bahçe yapmak gibi belediyelerin birçok asli görevi var elbette. Ve eskiden bu işleri yapmak vatandaş için son derece memnuniyet vericiydi. Günümüzde ise gelişen yaşam standartlarına paralel olarak vatandaşın beklentileri de farklılaştı. Daha fazla konfor ve kaliteli yaşam alanları istiyorlar.

Zaten Derince’nin fiili ihtiyaçları önemli ölçüde azaldı. Köylerde yapacağımız çalışmalar var elbette ama merkezde açacak imar yolumuz neredeyse kalmadı sayılır. Bundan sonra sosyal ve kültürel çalışmaların daha fazla ağırlık kazanacağını düşünüyorum.

250 kilometrelik altyapı çalışması başlıyor

Önümüzdeki dönemde ilçemiz genelinde İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından 140 kilometresi içme suyu olmak üzere toplam 250 kilometrelik altyapı ve akabinde üstyapı çalışması gerçekleştirilecek. Bu bizim için bir avantaj elbette, nihayetinde ilçemiz güzelleşecek. Ancak aynı zamanda Derince’nin üçte ikisinin kazılması anlamına geliyor. Vatandaşlarımızdan sonrasındaki daha sağlıklı ve modern bir yaşam için çalışmalar esnasında sabırlı olmalarını diliyorum. Bizde güçlendirdiğimiz makine ve araç parkımızla onların mağduriyetini en asgari düzeyde tutmaya gayret edeceğiz.

Son dönemde makine parkınıza önemli ölçüde yatırım yaptınız. Bunun kapsamı ve nedeni nedir?

Güçlü bir makine ve araç parkına sahip olmak bizim için çok önemli. Zira tüm işlerimizi makinelerle yapıyoruz. Başkanımızın da bu konuya verdiği önem çerçevesinde bu yıl içerisinde İller Bankası’ndan temin ettiğimiz kredi ile Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla tamamı öz kaynağımız olmak üzere yaklaşık 6 milyon liralık yeni makine ve ekipman aldık. Daha hesaplı olduğu için kiralama yerine satın almayı tercih ettik.

İş makineleri alanındaki öncelikli ihtiyacımız olan greyder ve kazıcı yükleyicide HİDROMEK’i tercih ederek 1 adet HMK 600 MG ve 1 adet HMK 102B Alpha A8 satın aldık. Buna ek olarak 3 adet büyük çift dingil kamyon ve dorsesiyle beraber bir tırın da aralarında bulunduğu toplam 17 araçla parkımızı önemli ölçüde güçlendirdik.

HİDROMEK tercihinizde neler etkili oldu?

Öncelikle yerli olması büyük bir avantaj oldu. Yerli ürünlerin kullanılarak ithalatın azaltılması amacıyla devletimizin de çeşitli teşvikleri oluyor. Ayrıca biz HİDROMEK ürünlerini uzun yıllardır kullanıyoruz ve gerek teknolojik gerekse satış sonrası destek hizmetleri anlamında son derece memnunuz. Makine parkımızda bugüne kadar çok sayıda HİDROMEK oldu. Şu an yeni aldığımızla beraber 2 adet daha HİDROMEK kazıcı yükleyicimiz bulunuyor. Daha fazla sayıda vardı, geçtiğimiz dönemde doğu illerindeki belediyelere hibe ettik. Bundan sonra da tercihimiz yerli makinelerden ve HİDROMEK’ten yana olacaktır.

Yalçın Yalçınkaya – Fen İşleri Müdürü

Makinelerimizin aktif ve verimli olarak çalışması bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Yeri geliyor kırsalda yol açıyoruz, yeri geliyor karla mücadele ediyoruz. Bu kapsamda yeni makinelerimiz bize büyük avantaj sağlıyor. Yeni makinelerimiz teslim olduktan sonra Ankara’dan gelen HİDROMEK uzmanları operatörlerimize teorik ve makine üzerinde uygulamalı olarak eğitim verdiler. Teknoloji sürekli gelişiyor. Operatörlerimiz makinelere ne kadar iyi hâkim olurlarsa çok daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanabilirler.

Kerem Kös – Garaj Amiri

Makine ikmal bölümümüzde kendi alanlarında uzman arkadaşlardan oluşan bir ekibimiz var. Bakımlarımızı ve tamiratlarımızı genellikle bünyemizde çözüyoruz ancak dışarıdan aldığımız hizmetler de oluyor. Servis ve yedek parça desteği anlamında HİDROMEK ile bugüne kadar bir memnuniyetsizliğimiz olmadı. Herhangi bir ihtiyacımız olduğunda hızla müdahale ediyorlar.

Zafer Koçak – HMK 600 MG Greyder Operatörü

30 yıllık greyder operatörüyüm. Derince genelinde yol yapma, kanal açma, şev kesme, asfalt serme, karla mücadele, doğal afetler, vb. çok çeşitli işlerde çalışıyoruz. HİDROMEK greyderi son derece güçlü buldum. Tüm bıçak fonksiyonlarını rahat şekilde kullanabiliyorum. Riper performansı da son derece yüksek. Kabindeki görüş açısı ve direksiyon sistemi de oldukça başarılı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina