Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - DEUTZ VE DAİMLER TRUCK’TAN STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
DEUTZ VE DAİMLER TRUCK’TAN STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

DEUTZ VE DAİMLER TRUCK’TAN STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

Dünyanın ilk üç bağımsız motor üreticisi arasındaki konumunu güçlendirmek isteyen Deutz, gelecek vizyonunu tamamen karbonsuz teknolojiler üzerine kuran Daimler Truck ile orta ve ağır hizmet segmentindeki motorların geliştirilmesi ve pazarlanmasına yönelik bir anlaşma yaptı.

Daimler Truck’ın, Deutz’un yüzde 4,19 oranındaki hissesini de alarak büyük bir ortağı konumuna gelmesini sağlayan iş birliği, 2 temel alana odaklanıyor:

Deutz, tarım makineleri ve inşaat ekipmanları gibi karayolu dışı uygulamalarda kullanım da dahil olmak üzere, Daimler Truck'ın orta hizmet MDEG motorlarının karayolu fikri mülkiyetini satın alacak.

Deutz, arazi uygulamalarında kullanılmak üzere ağır hizmet Daimler Truck HDEP serisini daha da geliştirebilmek için Daimler Truck'tan lisans haklarını alacak. Ayrıca bu motorları bağımsız olarak pazarlayacak.

Ağır hizmet motorları Daimler Truck tarafından Mannheim'daki Mercedes-Benz fabrikasında üretilmeye ve son montaj için Deutz'a sevk edilmeye devam edilecek. Orta hizmet motorlarının ise tamamı Deutz'da üretilecek. Deutz tarafından pazarlanacak motor çeşitlerinin 2028 yılında üretime geçmesi planlanıyor.

Anlaşma sonucunda Deutz’un yeni müşteri gruplarına ulaşabileceği, geliştirme maliyetlerinden tasarruf edeceği ve modern içten yanmalı motor yelpazesini genişletebileceği belirtiliyor.

Daimler Truck, geçtiğimiz yıl içerisinde, Euro VII emisyon standardı için orta hizmet motorlarının daha fazla geliştirilmesi adına daha fazla yatırım yapmayacağını açıklamıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina