Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Deutz ve Manitou makinelerin elektrifikasyonu için birlikte çalışacak
Deutz ve Manitou makinelerin elektrifikasyonu için birlikte çalışacak

Yenilikçi tahrik sistemleri alanındaki çalışmalarını hızlandıran Deutz, inşaat ekipmanları üreticisi Manitou’nun iki prototip telehandler modelini tam elektrikli ve hibrit tahrik sistemleri ile donattı.

Deutz, geliştirdiği içten yanmalı motor, elektrik motoru, akü ve güç elektroniği kombinasyonları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun seçimi yapabilecekleri elektrik tahrik sistemleri sunuyor. Bu seçenek eğer istenirse tamamen elektrikli bir çözüm de olabiliyor. Bu sistemlerle verimlilikte sağlanan belirgin artışın yanı sıra işletme ve yakıt giderlerinde tasarruf sağlandığı, egzoz emisyonlarının da benzer şekilde radikal şekilde azaltıldığı ifade ediliyor.



Proje kapsamında geliştirilen tamamen elektrikli MT 1135 telehandler prototipinde 60 kW gücünde bir elektrik motoru bulunuyor. Sistem voltajının 360 volt olduğu makinedeki 30 kWh kapasiteli akü, yeterli enerji desteği sağlıyor.

Normal bir MT 1335 model Manitou telehandlerda 70 kW gücünde Deutz TCD 3.6 dizel motor bulunuyor. Prototip hibrit modelinde ise bunun yerine 55 kW gücünde Deutz TCD 2.2 dizel motor ve 20 kW gücünde bir elektrik motoru kullanılmış.

Manitou Group Başkan ve CEO’su Michel Denis, böylesine önemli bir araştırmada Deutz gibi güçlü bir tedarikçi ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Elektrikli tahrik sistemlerinin telehandlerlarımıza uyarlanması gelecek için oldukça umut verici. Deutz’un gerekli tecrübeye sahip ve uygulamalarımızın özel ihtiyaçlarını biliyor olması, elektrifikasyon alanına liderlik etmesini sağlıyor” dedi.
Deutz AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Frank Hiller de konuyla yaptığı açıklamada Manitou ile elektrifikasyon çalışmalarını bir sonraki aşamaya taşımaktan duydukları memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “E-Deutz stratejimizi geçtiğimiz sonbaharda açıklamıştık. Bu gibi ortak çalışmalarla pazarı en doğru şekilde destekleyebilmek, yenilikçi tahrik sistemleri alanında bizi rekabette bir adım öne taşıyacaktır.” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina