Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Doka’dan İstanbul Yeni Havalimanı’na 300 tır kalıp ve iskele
Doka’dan İstanbul Yeni Havalimanı’na 300 tır kalıp ve iskele

10 milyar Euro’yu aşan toplam yatırım maliyeti ile Türkiye'nin devam eden önemli projeleri arasında yer alan ve ilk etabının yüzde 64,5'inin tamamlandığı belirtilen İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Doka, projeye özel mühendislik hizmetleri ile birlikte yüklenici firmalara sağladığı 300 tır kalıp ve iskele sistemi ile projenin önemli çözüm ortakları arasına katıldı.

Bu büyük ve özellikli projenin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Doka tarafından sağlanan ürünler arasında; d2 yüksek kapasiteli yük iskele sistemi, H20 Top ve Eco Serisi ahşap kiriş, Doka Scaff Çalışma İskelesi ve Merdiven Kulesi, XP Kenar Koruma Sistemi, Geniş Yüzeyli Kalıp Top 50, Çerçeveli Kalıp Framax Xlife ve Çerçeveli Kalıp Frami Xlife bulunuyor.


• TS EN 12810 sertifikasına sahip DokaUniversal çalışma iskeleleri ve merdiven kuleleri ile projenin azami güvenlikte ilerlemesi hedefleniyor.

• Yüksek kolon dökümlerinin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için toplam 20 adet Doka Scaff çalışma iskelesi kullanılıyor. Çalışma iskelelerinin yanı sıra kullanılan merdiven kuleleri sayesinde işçilerin gereken yüksekliğe güvenli ve hızlı şekilde ulaşması sağlanmış oldu.

• PB1 alan iskelesi, otopark alanı ve terminal binası inşaatının yanı sıra 26,5 metre yüksekliğinde ve 1,5 metre döşeme kalınlığındaki otopark viyadüğünün inşasında da Doka d2 yük taşıma iskeleleri kullanılıyor. Bu uzun ömürlü iskelelerin, yüksek kapasitesi ve ekstra et kalınlığı sayesinde özellikle döşeme ve kirişlerin dökümü için firmalar tarafından tercih edildiği belirtiliyor.

• Terminal binasında kullanılan XP Kenar Koruma Sistemi, geniş boşluk alanları ve uzunlukları ile Doka kalıp sistemlerine mükemmel uyum sağlayan ve statik olarak optimize edilmiş kapsamlı bir güvenlik çözümü olarak gösteriliyor.

• Yüksek basınca dayanıklı geniş yüzeyli kalıp sistemi Top 50, 12 metre yüksekliğinde perdelerin dökümüne olanak sağlarken; terminal binası inşasında kullanılmak üzere tedarik edilen 12 metrelik Doka H20 Eco ürünü sayesinde uzun perde montajları hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.

• Çerçeveli Kalıp Framax Xlife sistemi ise yüksek basınca dayanıklı yapısı sayesinde inşaatı devam eden servis tünellerinin 9 metrelik perde dökümlerinin azami güvenlikle ve hızla gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina