Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Doosan Infracore akıllı inşaat çözümü XiteCloud’ı tanıttı
Doosan Infracore akıllı inşaat çözümü XiteCloud’ı tanıttı

Doosan Infracore akıllı inşaat çözümü XiteCloud’ı tanıttı

XiteCloud, şirketin 2019 yılında ilk kez tanıttığı, tüm inşaat sürecini kapsayan entegre insansız ve otomatik kontrol çözümü olan Concept-X'in ticarileştirilmesine yönelik ilk adım olarak gösteriliyor.

XiteCloud, karmaşık 3D drone inşaat etütlerini ve hafriyat hesaplamalarını bir bulut platformunda birleştirerek verimliliği en üst düzeye çıkarıyor ve sadece birkaç gün içinde tamamlanmalarını sağlıyor. Bu çözümün, Doosan Infracore’nin faaliyetlerini şantiye yönetimi alanına doğru genişleterek, inşaat ekipmanları üretim ve satışındaki operasyonlarının önemli bir tamamlayıcısı olacağı belirtiliyor.

Projelerde 2 haftadan fazla süren hesaplamalar 2 günde tamamlanabiliyor

XiteCloud ile bir yüklenici saha araştırmaları, arazi analizi, ekipman işletimi ve inşaat yönetimi gibi birçok işi tek bir platformda yönetebiliyor. Böylece inşaat maliyetlerini azaltarak zamandan tasarruf ediyor ve verimlilik artıyor.

Bu yeni çözüm, hafriyat sahası bilgisini üç boyuta dijitalleştirmeyi ve kaya oluşumlarını analiz etmeyi dahi mümkün kılıyor. Bulut tabanlı olduğu için XiteCloud, yükleniciler ve müşteriler de dahil olmak üzere paydaşların güçlerini birleştirmelerini ve projenin ilerleyişini birlikte yönetmelerini kolaylaştırıyor.

Dik eğimler ve uçurumlar gibi son derece zorlu arazilerde bile XiteCloud, gelişmiş drone tabanlı araştırmalar kullanarak iş hacimlerini kesin olarak hesaplayabiliyor. XiteCloud, büyük miktardaki saha verilerini hızlı ve doğru bir şekilde analiz ederek, normalde iki hafta kadar zaman alan inşaat etüt ve hafriyat hesaplamalarının bir veya iki gün içinde tamamlanabilmesini sağlıyor.

Güney Kore’de 10’dan fazla projede test edildi

XiteCloud, bugüne kadar Güney Kore'deki 10’dan fazla büyük ölçekli altyapı ve yüksek bina inşaatı şantiyesinde teknolojik doğrulama sürecinden geçti.

Bir metropol bölgedeki bir kentsel yeniden geliştirme sahasında, XiteCloud platformu, sadece proje başladıktan sonra keşfedilen kaya oluşumlarının iş hacmini analiz edip hesaplayarak, müşteri ve yüklenicinin inşaat süresini ayarlama konusunda bir anlaşmaya varmasını sağladı.

Ayrıca, görselleştirilmiş 3D veriler, ek inşaat maliyetleri ve inşaat süresinin uzatılması konusunda bir anlaşma yapmalarını sağladı. XiteCloud ayrıca, Güney Amerika'da Peru'daki büyük ölçekli bir madenin geliştirilmesinden önce bir pilot projeye de uygulandı. Müşteri hizmetten, özellikle düzenli drone tabanlı saha analizlerinde ve sofistike inşaat yönetimi sonuçlarından oldukça memnun kaldığı belirtiliyor.

Doosan Infracore, 5G mobil teknolojisi ve telematiğini kullanarak XiteCloud’un büyük ölçekli inşaat ekipmanlarına uygulanabilirliğini genişletmeyi planlıyor. Güney Kore'deki başarılı tanıtımın ardından Doosan Infracore, yakın gelecekte Avrupa dahil uluslararası pazarlarda XiteCloud'u piyasaya sürmeyi planlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina