Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Dövizdeki dalgalanma makine satışlarını da vurdu
Dövizdeki dalgalanma makine satışlarını da vurdu

Mayıslar uzun yıllardır makine satışlarının hep zirve yaptığı aylardır. Ancak, bu yıl dövizdeki dalgalanmaya bir de seçim gündemi eklenince, bu gelenek bozuldu. 10 yıl önceki küresel ekonomik krizden bu yana en düşük seviyesine inen iş makineleri sektöründe 2018’in Mayıs ayındaki satışlar geçen yıla kıyasla %42, görece daha iyi durumdaki istif makineleri sektöründeki satışlar ise %12 azaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Mayıs ayında 763 adet yeni iş makinesi şantiyelere indi. Yılın ilk beş ayındaki toplam makine satışları da geçen yıla kıyasla yüzde 10,4 azalarak 4.163 adette kaldı.

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Mayıs ayında Türkiye’deki toplam 924 adet yeni istif makinesi ve forklift teslimatı gerçekleşti. İlk beş ay genelindeki toplam 4.992 adetlik yeni makine satışı, geçen yıla kıyasla yüzde 45,5’lik bir büyüme anlamına geliyor.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yüzde 80’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina