Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Dünya genelinde çalışan HİDROMEK sayısı 50 bin adedi aştı
Dünya genelinde çalışan HİDROMEK sayısı 50 bin adedi aştı

Dünya genelinde çalışan HİDROMEK sayısı 50 bin adedi aştı

İş makinesi sektörünün küresel markaları arasında yer alan HİDROMEK’in kuruluşundan bu yana satışını gerçekleştirdiği iş makinesi sayısı, 2020 yılı sonu itibariyle 50 bini geçti.

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ahmet Bozkurt, “6 kıtada 100’den fazla ülkeye 50 binden fazla makinemizin satışını gerçekleştirdik. Gücümüze güç katan ekibimize, bayilerimize, servislerimize, tedarikçilerimize, müşterilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

“2021’in daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz”

Tüm dünyada yaşanan sıra dışı duruma rağmen 2020 yılının başarılı geçtiğini ifade eden Ahmet Bozkurt, şunları söyledi:

“Hem geniş ürün gamımızla hem de satış sonrası hizmetlerimizle her zaman müşterilerimizin yanında olduk. Yurt içinde birçok ürünümüzde pazar payını arttırdık. Küresel duruma rağmen yurt dışında da başarılı bir yıl geçirdik. Kamu yatırımlarının devam etmesi ve inşaat sektörünün hareketlenmesi ile bu yılın 2020’den daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda, mevcut pazarlardaki payımızı arttırırken yeni pazarlara açılmayı, bayi ağımızı genişletmeyi, ürün yelpazemize yenilerini ekleyerek müşterilerimizin taleplerini karşılamayı ve böylece küresel endüstrideki yerimizi daha da sağlamlaştırmayı hedefliyoruz.”

İhracat ve bayi ağını genişletti

Başlıca ihracat pazarları arasında Cezayir, Bulgaristan, Tunus, Güney Afrika, Arjantin, Filipinler, Endonezya, Şili, İspanya, Fransa, Rusya ve Avustralya’nın yer aldığı HİDROMEK, geçtiğimiz yıl 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdi. İhracat rotasına Çek Cumhuriyeti, Tayvan, Malta, Guam, Fildişi Sahilleri, Sierra Leone gibi yeni ülkeler de ekleyen HİDROMEK, Meksika ve Suudi Arabistan’a yeniden düzenli ihracata başladı. 80’den fazla ülkede bayisi bulunan HİDROMEK, bazıları yeni ülkelerde olmak üzere bayi ağına eklediği yeni üyeleriyle faaliyetlerini güçlendirdi.

Dünyada iş makineleri üreten en büyük firmaların sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde yer alan ilk ve tek Türk iş makinesi üreticisi olan HİDROMEK, geçtiğimiz yıl da listeye girdi. Yurt içinde ise İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu”, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması”, Fortune Türkiye Dergisi’nin “Fortune 500 Türkiye” ve Turkishtime Dergisi’nin “En Çok AR-GE Harcaması Yapan 250 Firma” listelerinde bir kez daha yerini aldı. HİDROMEK’in uluslararası prestije sahip tasarım ödülü sayısı ise toplam 20’ye ulaştı.

Yeni ürünlerini tanıtacak

Ürün gamını genişletmek için AR-GE ve inovasyon faaliyetlerine geçtiğimiz yılda da hızlı şekilde devam eden HİDROMEK, bu çalışmaların sonucunda geliştirdiği paletli ekskavatör, paletli mini kazıcı yükleyici, toprak silindiri ve lastikli yükleyici ürün gruplarından yeni ürünlerini bu yıl pazara sunmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağlayan HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Chonburi, Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretiyor. Bin 400 dönüm üzerinde HİDROMEK Üretim Üssü’nün inşasına devam eden HİDROMEK, burada ilk etapta devreye aldığı Komponent Fabrikası’nda daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor. Üretim Üssü’nde yer alacak ekskavatör fabrikasının inşasını sürdüren HİDROMEK, üretim kapasitesi ve istihdam artışı sağlayacak fabrika yatırımını 2022 yılında devreye almayı planlıyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina