Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Dünya genelindeki kiralık mobil yüksekte çalışma platformu sayısı 1,1 milyonu aştı
Dünya genelindeki kiralık mobil yüksekte çalışma platformu sayısı 1,1 milyonu aştı

IPAF’ın (International Powered Access Federation) yaptığı araştırmalara göre 1.120.000 milyon adede ulaşan dünya genelindeki kiralık mobil yüksekte çalışma platformu (MEWP) pazarı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 artış gösterdi.

IPAF US Powered Access Rental Market Report verileri, dünyanın en büyük MEWP pazarı olan ABD’deki toplam cironun yaklaşık yüzde 10 artarak 7,9 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. 500 bin bandını aşan buradaki kiralama filosu, adetsel anlamda yüzde 7 büyüme gösterdi. İnşaat sektöründen gelen taleplerin, filoların genişlemesini sağladığı ve kiralama oranlarını yükselttiği gibi petrol fiyatlarının olumsuz etkisini de dengelediği belirtiliyor.

Çin kiralama pazarı, yaklaşık 9.000 adede ulaşarak son 2 yıl içinde yüzde 25-30 oranında büyüme gösterdi.

2014 yılında yüzde 1 gibi hafif bir büyüme gösteren Avrupa MEWP kiralama pazarı 285 bin adede ulaştı. Danimarka, Finlandiya, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere ülkelerini kapsayan araştırmaya göre çoğu ülkede kiralama pazarında iyileşme gözlendi. Zayıflayan Fransa ve Finlandiya kiralama pazarlarının aksine İspanya ve İtalya, keskin düşüşlerin yaşandığı yılların ardından toparlanma belirtileri gösterdi. İngiltere, Almanya, Norveç ve İsveç’te filo bazındaki artışlara bağlı olarak pazarın büyüdüğü belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina