Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Dünyanın en büyük 5. iş makineleri fuarı, Ankara'da düzenlenecek
Dünyanın en büyük 5. iş makineleri fuarı, Ankara'da düzenlenecek

14.Uluslararası İş ve İnşaat Makina Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı – KOMATEK 2015, 6-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) ana destekçi olduğu fuar, 61 bin 303 net olmak üzere toplamda 125 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak. 24 ülkeden 480’in üzerindeki katılımcının yer aldığı KOMATEK 2015’i 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Avrasya’nın en büyük, Avrupa’nın ise 4. büyük iş makineleri fuarı olan KOMATEK 2015’in katılımcıları arasında; Acarlar Makine, Ascendum Makina, Aytuğlu Dizel, Betonstar, Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Ceytech Makina, Çukurova Ziraat, ELS Makine, Enka Pazarlama, Gama Ticaret, Hasel İstif Makinaları, Hidromek, HMF Makina, Kale Makina, Liebherr Makine, Sanko Makina, SİF İş Makinaları, SSAB, Tekno Şirketler Grubu, Temsa İş Makinaları, TSM Global, Türk Traktör, Uygunlar Dış Ticaret gibi sektörün önde gelen firmaları bulunuyor.

Baykal: “Rekor sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz”

Sada Uzmanlık Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Levent Baykal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl fuara olan ilgi, katılımcılarımızın hemen bütün makine hatlarını sergileme konusundaki niyetleri, Türk pazarına ve KOMATEK 2015’e olan güvenlerinin bir kanıtı olmuş, gelecekte pazar ve fuarın ulaşabileceği yerler konusunda bizlere önemli ip uçları vermiştir. Ayrıca bu yılki fuarımıza, rekor sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

Organizasyonun İMDER tarafından tam destek gördüğünü vurgulayan Baykal, “İMDER ve üyelerinin aktif desteği, fuarın başarısına önemli katkıda bulunuyor. Kıymetli öngörüşleri ise bu fuarın Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda gerekliliğini pekiştiriyor” dedi.

Öztoygar: “Dünyada ilk 8, Avrupa’da ilk 3 pazar arasına girme yolunda ilerliyoruz”

KOMATEK 2015’in İMDER tarafından desteklenen en önemli fuar olduğuna dikkati çeken İMDER Yönetim Kurulu Başkanı H.Tamer Öztoygar ise, “70 yıllık iş makineleri sektöründe 600 firma, 100 imalatçı firma ve 220 yan sanayi firması faaliyet gösteriyor. Sektörümüz yaklaşık 17 bin kişiyi istihdam ediyor. Avrupa’da ilk 4 içerisinde,  dünyada da 11. sıraya ilerlemiş durumdayız” şeklinde ifade etti.

H. Tamer Öztoygar, sektörün 2014 yılının ilk çeyreğinde 1 bin 945 makine satışı gerçekleştirdiğini kaydederek, bu yılın aynı döneminde ise satışlarda yüzde 10’luk bir büyüme beklediklerini söyledi. Öztoygar, şöyle devam etti: “2015 yılı için beklentimiz ilk 3 aydaki büyüme trendinin sürmesi ve hali hazırda bekletilen projeleri göz önüne aldığımızda, 12 bin 500 satış barajının altına düşmemesi yönündedir. İhracatta ise 2014 yılında gerçekleşen 1 milyar 421 milyon dolarlık ihracatın, 2015 yılında yüzde 5.5 artış göstererek 1,5 milyar dolar olmasını hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 2023 vizyonu doğrultusunda, 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat, 22 bin adet iş ve inşaat makinası yıllık satış adedi ile dünyada ilk 8, Avrupa’da ilk 3 pazar arasına girme yolunda ilerliyoruz.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina