Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - DÜNYANIN EN İYİ CAT OPERATÖRÜ LAS VEGAS’TA BELİRLENDİ
DÜNYANIN EN İYİ CAT OPERATÖRÜ LAS VEGAS’TA BELİRLENDİ

DÜNYANIN EN İYİ CAT OPERATÖRÜ LAS VEGAS’TA BELİRLENDİ

Dünya çapında 32 ülkeden, yaklaşık 5.500 makine operatörünün katıldığı Caterpillar Global Operator Challenge yarışmasının kazananı, Avusturalya’dan Patrick Doheny oldu. Doheny, yarışmanın 14 Mart Salı günü, Las Vegas'taki Cat Operator Stadyumu'nda gerçekleştirilen son turuna katılan dokuz finalist arasından tacını aldı.

Operatörlerin, Cat iş makinelerini nasıl ustalıkla kullandıklarını ve işlerini yaparken en son teknolojileri kullanma yöntemlerini vurgulayan yarışmanın organizasyon lideri Jason Hurdis, "Başta dokuz finalistimiz olmak üzere tüm yarışmacılar, en son Cat inşaat makinelerini ve teknolojilerini kullanarak muazzam beceri ve yetenekler gösterdiler, bazı zorlu zorlukların üstesinden geldiler ve altyapı oluşturmada oynadıkları paha biçilmez rolü dünyaya gösterdiler" dedi.

Organizasyon, 2022’nin bahar aylarında dünya çapında 10.000'den fazla operatörün yarışmak için kaydolmasıyla başladı. Bir ön eleme aşamasından sonra, ilk turda 32 ülkede 77 Cat temsilcisi tarafından düzenlenen yerel etkinliklerde 5.500 yarışmacı yer aldı. 2022 sonbaharındaki ikinci tur; Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, İspanya ve Japonya'da düzenlenen dört bölgesel etkinlikten oluşuyordu. Bu yarışmalar arasında hendek kazma, hassas yükleme, taşıma ve engellerin arasından manevra yaparak ilerlemek yer alıyordu.

Las Vegas'ta gerçekleştirilen üçüncü ve son tur, nihai hassasiyet testiydi. Üç kişilik takımlar halinde gruplanan Amerika, Avrupa ve Asya takımlarının yanı sıra dokuz finalist, izleyiciler ve ekranlar önünde kıyasıya yarıştılar.

En son teknolojiler, en usta operatörlerle buluştu

Finaller, her operatörün Payload teknolojisine sahip Cat 950 tekerlekli yükleyiciyi malzeme yüklemek ve parkurda belirtilen konumlardan geçirmek için kullandığı "Fork 'n Loader" yarışmasıyla başladı. "Backhoe Services" görevi, operatörlerin Cat 420 XE kazıcı yükleyicinin her iki tarafını da kullanarak, küçük bir kutu açmasını ve içine küçük nesneleri tam olarak yerleştirmesini gerektiriyordu. Son "Trench Run" mücadelesinde operatörler, Grade teknolojisiyle donatılmış bir Cat 315 ekskavatör kullanarak hendek açma becerilerini sergilediler.

Nihai puanlar, operatörün çeşitli görevleri yerine getirmedeki becerilerine, verimliliğine ve yetkinliğine dayanıyordu ve hatalar için ceza uygulanıyordu. Operatörler; Cat Payload, Grade and Command, Cat Grade Assist, geri görüş kameraları, kazıya dönüş ve taşımaya dönüş gibi en yeni makine kontrolü ve taşıma yükü teknolojileriyle entegre Cat iş makinelerini kullanarak zorlu görevleri tamamladılar.

Caterpillar yarışmanın şampiyonu olan Patrick Doheny’yi büyük ölçekli üretim tesislerinden birine olacak, iki kişilik bir gezi ile ödüllendirdi. Yarışmada ikinciliği ABD'den Matt Ferris, üçüncülüğü ise Polonya'dan Łukasz Mokrzyński kazandı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina