Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Dünyanın ilk EU Stage V sertifikalı dizel motoru
Dünyanın ilk EU Stage V sertifikalı dizel motoru

Mobil makineler için Avrupa Birliği ülkelerinde 2019’dan itibaren geçerli olacak olan EU Stage V egzoz emisyon sertifikasına sahip ilk motor üreticisi DEUTZ oldu.

Alman Federal Motorlu Taşımacılık Dairesi, 6 Eylül 2017 tarihinde DEUTZ’un TTCD 6.1 model dizel motoruna resmi olarak Stage V sertifikası verdi.

DEUTZ, 2015’te mevcut motor serisinin EU Stage V gereksinimlerini karşılayabileceğini açıklamış ve seriyi “Stage V ready” olarak etiketlemişti. Şimdi tüm dizel partikül filtreli DEUTZ TCD Serisi motorların bunu sağlayabildiği açıklandı. İlk olarak sertifikasyonu yapılan TTCD 6.1’i Kasım 2017’den itibaren TCD 3.6/4.1/6.1/7.8 ve TTCD 7.8 modellerinin takip edeceği belirtiliyor.

EU Stage V ile birlikte geçerli olacak partikül sınırlandırmasının tüm araçlarda dizel partikül filtresi (DPF) kullanımını zorunlu hale getireceği belirtiliyor. 10 yılı aşkın bir süredir DPF konusunda çalışmalar yapan DEUTZ’un Stage IV sınıfı motorlarında zaten bu hazırlığı yaptığı, dolayısıyla Stage V ‘e geçerken DPF için ekstra bir fiziksel alan ihtiyacı olmayacağı ifade ediliyor.

Çok farklı yüklere maruz kalan makinelerdeki DPF’lerin toplanan partikülleri etkili ve güvenli şekilde yakabilmesi için gelişmiş ısı kontrol sistemine ihtiyaç duyulduğu; DEUTZ’un geliştirdiği “Heat Mode” ile bunun fazlasıyla sağlandığı iddia ediliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina