Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - DÜNYANIN YENİLENEBİLİR DİZELLE ÇALIŞAN İLK AÇIK OCAK MADENİ
DÜNYANIN YENİLENEBİLİR DİZELLE ÇALIŞAN İLK AÇIK OCAK MADENİ

DÜNYANIN YENİLENEBİLİR DİZELLE ÇALIŞAN İLK AÇIK OCAK MADENİ

Dünyanın en büyük madencilik firmalarından Rio Tinto, MTU ile yaptığı iş birliği çerçevesinde, Kaliforniya’daki bor madenindeki damperli kamyonları ve lastikli yükleyicileri yenilenebilir dizel yakıtla çalışır hale getirdi.

2022 yılından buyana yapılan çalışmalar çerçevesinde, MTU 4000 Serisi motorlarla çalışan bu makinelerde 2.000 saattir yenilenebilir dizel yakıt kullanılıyor. Makinelerin fosil yakıtla çalışan motorlarla benzer performans ve güvenilirlik sağladığı belirtiliyor.

Bor madeninde yenilenebilir dizele geçişle birlikte CO2 salınımının yılda 45.000 tona kadar azaltılması hedefleniyor. Bunun yaklaşık 9.600 arabadan kaynaklanan emisyona denk olduğu vurgulanıyor.

Yenilenebilir dizelin diğer faydaları arasında partikül emisyonlarında %40’a varan ve nitrojen oksit emisyonlarında ortalama yüzde sekiz azalma olarak gösteriliyor. Mevcut dizel tesis altyapısının kullanılmasına olanak sağlayan yenilenebilir dizel yakıt kullanımı için hiçbir motor donanımı veya yazılımı değişikliği gerekmiyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina