Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - DÜNYANIN YOL İNŞA UZMANLARI, WIRTGEN GROUP TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2024’TE BULUŞTU!
DÜNYANIN YOL İNŞA UZMANLARI, WIRTGEN GROUP TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2024’TE BULUŞTU!

DÜNYANIN YOL İNŞA UZMANLARI, WIRTGEN GROUP TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2024’TE BULUŞTU!

18-19 Nisan 2024 tarihlerinde, Grup şirketlerinden Kleemann GmbH’nin, Almanya Göppingen’deki an fabrikasında, “Daha akıllı, daha emniyetli, daha sürdürülebilir” sloganıyla düzenlenen Wirtgen Group Teknoloji Günleri 2024’e, 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 2.700 davetli katıldı.

Gerekli malzemelerin işlenmesinden, hassas serim ve sıkıştırma sürecine kadar, bir yolun inşası için gereken hemen her türlü makine ve ekipmanı müşterilerine sunan ve bu alandaki teknolojiye liderlik eden Wirtgen Group, gelenekselleşen etkinliği kapsamında, bu yıl 11 yeni ürününün de dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Wirtgen Group, dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu etkinlikte ortaya koyduğu geleceğin yol yapımına ilişkin net vizyonuyla ziyaretçilerin takdirini topladı.

Yeniliğin, DNA'larının bir parçası olduğunu vurgulayan Wirtgen Group CEO'su Dr. Volker Knickel, “Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerden piyasaların artarak daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Biz buna odaklandık ve müşterilerimizi dijital dönüşümde desteklediğimiz en son makine teknolojilerini ve dijital sistemleri sunuyoruz. Bunu yaparken de planlamadan dokümantasyona ve analize kadar inşaat projeleri için bütünsel çözümlere değer veriyoruz" ifadelerini kullandı.

11 yeni ürünün Dünya prömiyeri gerçekleştirildi

Etkinlikte, firma bünyesindeki Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann, Benninghoven, Ciber ve John Deere markalı 70 farklı model sergilendi. Malzeme işleme de dahil olmak üzere yol yapımında daha fazla dijitalleştirme ve otomasyona giden yolda geliştirilen inovatif çözümler gözler önüne serildi.

Katılımcılar özellikle dünyada ilk kez sergilenen 11 yeni ürüne yoğun ilgi gösterdiler. Bunların başında; akıllı otomasyon fonksiyonları, daha fazla konfor ve optimize edilmiş tahrik sistemi ile dikkat çeken Vögele'nin 5 inci nesil asfalt finişeri SUPER 1800-5i geliyordu.

Hamm, aralarında yeni bir VA tamburuna sahip olan HC serisi alt yapı silindirinin de aralarında bulunduğu toplam dört yenilik gösterdi. VA tambur katarları Smart Compact sıkıştırma asistanı ile belirlenmiş hedef değere otomatik sıkıştırma sağlıyor. Wirtgen‘in tekerlekli toprak stabilizatörleri ürün portföyünü genişleten Rock Crusher WRC 240i, uydu destekli AutoTrac sistemi ile zeminlerin yol ve patika yapımında nasıl daha az malzemeyle ve daha hızlı bir şekilde hazırlanabileceğini gösterdi.

Ev sahibi Kleemann, malzeme işleme için tamamen elektrikle de çalıştırılabilen yeni bir kaba eleme tesisi olan MSS 502i EVO'yi sundu. CO2 emisyonlarının azaltılmasında en büyük payı asfalt üretimi alıyor. Şirketler grubu burada, azami dört farklı yakıtın aynı anda kullanılabileceği yeni nesil Benninghoven brülörlerini ilk kez tanıttı. Bu şekilde asfalt karıştırma tesisi uygun enerji taşıyıcısı ile esnek olarak işletilebiliyor. Bunlar arasında artık %100 yeşil hidrojen de yer alıyor.

Sektör uzmanları geleceğin teknolojilerini değerlendirdi

Wirtgen Group‘in uluslararası arenada kabul gören uzmanları, geleceğin teknolojileri hakkında ilk ağızdan bilgiler verdi. Sürdürülebilirlik konulu konferansta uzmanlar, sürdürülebilir bir inşaat sektörüne giden yol, sıcak asfalt ve soğuk geri dönüşümün CO2 tasarrufu potansiyeli veya yeni kırma ve eleme tesisleri için tamamen elektrikli tahrik çözümleri gibi konularda deneyim ve bilgilerini paylaştılar.

Dijitalleşme konusunda Wirtgen Group uzmanları, şirketin müşterilerini dijital dönüşüm sürecinde nasıl destekleyebileceğini anlattılar. Burada, John Deere Operasyon Merkezinin, inşaat makineleri için şantiyelerin bir bütün olarak yönetimine yönelik geliştirilen dijital çözümler kapsamında merkezi bir platform olduğu belirtildi. Her zaman, her yerde, planlama, izleme, analiz ve koruyucu bakım takibi olanağı sağlayacak olan Operasyon merkezinin, şantiyedeki operatörler ve makinelerle, şantiye ve atölye şefler arasındaki bir arayüz haline geleceği vurgulandı.

Bu kapsamda müşteriler planlanabilir makine kullanılabilirliği sayesinde yüksek proses güvenliğinden faydalanacaklar. Sağlanan kapsamlı ve anlık bilgiler sayesinde proje sorumluları ve operatörler optimum kararlar verebilecekler. Proseslerin yüksek otomasyonu ve makine asistan sistemlerinin kullanımı sayesinde operatörler tamamen işlerine konsantre olabileceğinden, sadece üretkenliğin artması değil, aynı zamanda kişisel kaynakların verimli kullanılması da sağlaancak. Hassasiyet ve bununla birlikte işlerin kalitesi artarken, böylece ilave çalışmalar önlenecek, malzeme ve işçilik maliyetlerinden tasarruf sağlanabilecek.

Sunumlar kapsamında Wirtgen Group’un müşterilerini güvenilir dijital ürün, sistem ve hizmet çözümleriyle nasıl destekleyeceğine ve böylece sektörün dijital dönüşümünü de kararlı bir şekilde nasıl ilerleteceğine dair bir yol haritasına sahip olduğu paylaşıldı.

“Az ile daha çok yap”

En büyük ekolojik ve ekonomik potansiyel, inşaat sürecinin tamamında yatıyor. Wirtgen Group‘un Production System çözümlerinin buna nasıl katkıda bulunduğu, sıcaklığı düşürülmüş asfalt kullanımı, beton ve asfalt geri dönüşümü ve toprak stabilizasyonu gibi çeşitli canlı uygulamalarda gösterildi. Teknolojilerin hedefe yönelik kullanımı, daha fazla hassasiyet, daha yüksek kaliteli sonuçlar ve daha düşük malzeme tüketimi sağlıyor. Kısaca şu vurgulanıyor: “Az ile daha çok yap” ve “Daha akıllı, daha emniyetli ve daha sürdürülebilir ol.”

Dr. Volker Knickel, “Müşterilerimiz böylece daha düşük kaynak kullanımı ile daha fazla inşaat projesi gerçekleştirebilir, daha fazla alt yapı inşa edebilir ve onarabilir ve aynı anda daha çok kâr elde edebilir” diyor. Bununla birlikte, dijital asistan sistemlerinin ve süreçlerin otomasyonunun da sektördeki uzman çalışan eksikliğini gidermeye yardımcı olduğunu vurgulayarak: “Böylece daha az deneyimli operatörlerin bile deneyimli bir uzmanla aynı kalitede sonuçlar elde edilmesi sağlanabilir” dedi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina