Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - Ekskavatör ve yükleyicilerin pazardaki payı artıyor
Ekskavatör ve yükleyicilerin pazardaki payı artıyor

İMDER ve İSDER tarafından açıklanan rakamlara göre 2017’nin Eylül ayında Türkiye’de 1.008 adet yeni iş makinesi ve 872 adet yeni istif makinesi satıldı.
İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından, üyelerinden alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini rakamlarına göre, Eylül 2017 ayı içerisinde Türkiye’de satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 16,8 artarak 1.008 adet oldu. Kümülatif olarak yılın ilk dokuz ayında yüzde 2,8 küçülen pazarda satılan toplam makine sayısı ise 8.533 adede ulaştı.

Kazıcı yükleyici satışlarında yüzde 30’a varan büyük bir düşüşle 2017 yılına başlayan iş makineleri sektörü, artan ekskavatör ve lastikli yükleyici rakamlarıyla bu açığını kapattı. İlerleyen aylar içerisinde kazıcı yükleyicilerdeki satış kaybı azalsa da ilk 9 ay sonunda ekskavatörlerin pazar liderliği sürüyor. Lastikli yükleyicilerdeki yüzde 25’e varan artış da oldukça dikkat çekiyor. Greyder satışları ise azalmaya devam ediyor.

İstif makinelerin pazar payı küçülmeye devam ediyor
İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tarafından açıklanan tahmini rakamlara göre Eylül 2017 ayında Türkiye’deki toplam istif makineleri pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 20,4 oranında daralarak 872 adet oldu. Buna göre, 2017’nin ilk dokuz ayında yüzde 19,7 daralan sektörde İSDER üyeleri tarafından 6.427 adet yeni istif makinesi satılmış oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina