Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - ELEKTRİKLİ VOLVO L120H AVRUPA’DA SAHAYA İNİYOR
ELEKTRİKLİ VOLVO L120H AVRUPA’DA SAHAYA İNİYOR

Elektrikli Volvo L120H lastikli yükleyici Avrupa’da sahaya iniyor

2040 yılında net sera gazı emisyonunu sıfıra indirme hedefi çerçevesinde, elektro-mobilite alanındaki çalışmalarını sürdüren Volvo, 20 tonluk L120H lastikli yükleyici modelinin elektrikli versiyonunu bu yıl içerisinde pazara sunacağını açıkladı.

Hareket ve kontrol teknolojileri alanında faaliyet gösteren ABD merkezli Parker Hannifin firmasıyla birlikte geliştirilen Volvo L120H Electric Conversion modeli, 2023 yılında Avrupa'daki seçili müşteriler için ticari olarak satışa sunulacak. Bu elektrikli dönüşüm modelinin, satışı devam edecek olan dizel modellerle eşdeğer performansı, tamamen emisyonsuz olarak sunacağı belirtiliyor.

Elektro-mobilite çalışmaları iş birlikleriyle hız kazanıyor

Tüm segment ve uygulamalarda ticarileştirilmiş elektrik çözümlerinin kullanılabilirliğini hızlandırmayı amaçlayan Volvo İş Makinaları (Volvo CE), başta Volvo Group bünyesindeki CE Engineering olmak üzere, seçkin elektro-mobilite şirketleriyle ortaklık kuruyor.

Elektrikli lastikli yükleyici serisini genişletmek için Parker Hannifin ile yapılan bu son iş birliği, Volvo’nun elektrikli ekskavatör portföyünü genişletmek için haziran ayında duyurulan Hollandalı üretici Limach'a yaptığı yatırımı takip etti. Volvo CE, kendi gelişmiş teknolojisi üzerine inşa ettiği 23 tonluk akülü elektrikli ekskavatör modeli EC230 Electric’i geçtiğimiz dönemde tanıtmıştı.

1,5-2 saatte yüzde 100 şarj

Sıfır egzoz emisyonu ve neredeyse tamamen sessiz çalışma imkânı sağlayan L120H Electric Conversion, böylece hem operatör hem de makinanın yakınında çalışanlar için daha fazla konfor sunacak.

240 kWh kapasiteli pillerle sahip olan makina, orta zorluktaki uygulamalarda yaklaşık beş saatlik çalışma süresi sağlıyor. Volvo'nun mevcut şarj çözümleriyle, sadece 1,5-2 saatte sıfırdan yüzde 100'e şarj olacağı tahmin ediliyor.

L120H Electric Conversion modeli ile müşteriler; Konforlu Sürüş Kontrolü, Araç Üstü Tartımlı Yük Yardımı ve yeni radar algılamalı Çarpışma Önleme Sistemi gibi özelliklere de standart olarak sahip olacaklar. Ayrıca, L120H Electric Conversion, operatörün pili ve şarj durumunu kontrol etmesine ve kabini önceden ısıtmasına olanak tanıyan özel elektro-mobilite uygulamalarıyla da desteklenecek.

Pazardan gelecek talebe bağlı olarak, müşterilerin mevcut dizel motorlu L120H lastikli yükleyicilerinin de gelecekte elektrikliye dönüştürülmesinin mümkün olabileceği belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina