Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2017
İş Makinası - ELS Lift, Hasel ve Hidrokon İMDER üyeleri arasına katıldı
ELS Lift, Hasel ve Hidrokon İMDER üyeleri arasına katıldı

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) üyelerinin katılımlarıyla düzenlenen Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, İMDER’in yeni üyesi Hidrokon’un ev sahipliğinde 31 Ocak 2017 tarihinde Konya’da gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıla dair ekonomik ve sektörel değerlendirmelerin yapıldığı, 2017’den beklentilerin ve hedeflerin tartışıldığı toplantıda İMDER’e yeni üye olan Hidrokon, Hasel İstif Makinaları, ELS Lift ve 2016’da İMDER’e katılan Türkiye’nin ilk TBM üreticisi E-Berk Makina’ya üyelik plaketleri takdim edildi.

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı H. Tamer Öztoygar, İMDER’in Türk makine sektörünün gelişimine ve dünyaya açılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğü gibi, Türkiye ekonomisine ve kalkınmasına dair faaliyetlere de katkı sunmaya çalıştığını ifade etti. Jeopolitik gerilimler, belirsizlikler, küresel terör tehdidinin Türkiye’de sıklıkla hissedilmesi gibi olumsuz gelişmelere rağmen, amaçlarının Avrupa’da ve dünyadaki pazar payını üst sıralara taşımak olduğunu vurguladı. Türk makine sektörünün gücüne, üyeleriyle birlikte iş makineleri alanında yüzde 93 temsil ile ortak olmaktan gurur duyduklarının altını çizen Öztoygar, dernek olarak bu yılki amaçlarının sektördeki birlik ve beraberlik olgusunu daha da hissettirmek olduğunu ifade etti.

Hidrokon Genel Müdürü Memiş Kütükçü, İMDER’e üye olarak güç katmış olmanın mutluluğundan vurgularken, Hasel İstif Makinaları Genel Müdürü Ender Akbaytogan ise sektördeki birlik ve beraberlik gücünün artması için İMDER’e üye olmanın önemine dikkat çekti. ELS Lift adına açıklamalarda bulunan ELSİSAN Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Bayrak ise, bir yerli üretici olarak bugüne kadar her platformda sektörün gelişimi için atılan adımları desteklemeye gayret gösterdiklerini, İMDER üyeliği ile birlikte bunu artırarak sürdüreceklerini kaydetti.

2016’da ihracat 13 milyar dolar, ithalat 26 milyar dolar oldu

Sektörel ve ekonomik verileri içeren bir sunumla devam eden toplantıda 2016’daki iş makineleri satış adedinin yaklaşık 12.000 adet olduğu paylaşılırken, Türkiye’nin iş makineleri pazarındaki Avrupa’da 4. dünyada ise 11. olan sırasını 2016’da da koruduğu kaydedildi. Ülke talebinin %60’ının distribütör, %40’ının ise imalatçı firmalar tarafından karşılandığı sektörün 2016’daki ihracatı 13 milyar dolar, ithalat ise 26 milyar dolar olarak paylaşıldı. İMDER üyeleri, daha sonra Hidrokon’un fabrikasına ziyarette bulundu. Üretim yapılarından, kullanılan malzemelere kadar detaylı bir şekilde tesislerini anlatan Hidrokon Genel Müdürü Memiş Kütükçü, İMDER ailesini ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Fabrika ziyaretinin ardından gerçekleşen öğleden sonraki oturumda ise İMDER üyeleri Konya sanayicileri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda İMDER üyeleri ve Konya Organize Sanayi Bölgesi firmaları arasında yapılabilecek iş birliği fırsatları değerlendirildi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina