Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Emre Horoz Hafriyat’ın HMK 220 LC’si 13 bin saati devirdi
Emre Horoz Hafriyat’ın HMK 220 LC’si 13 bin saati devirdi

Emre Horoz Hafriyat’ın HMK 220 LC’si 13 bin saati devirdi

Sıra yeni HİDROMEK HMK 230 LC’lerde!

Antalya bölgesinde birçok hafriyat işine imza atan Emre Horoz Hafriyat’ın makine parkı, bu yıl alım gerçekleştirdiği 4 adet HMK 230 LC ekskavatör ile yenilendi. Ağırlıklı olarak kırıcıda çalışmak gibi zorlayıcı işlemlerde kullandığı makine parkına HİDROMEK ile güç katan şirket, bu kapsamda verimliliği artırmayı hedefliyor.

Antalya ve çevresi, sebze-meyve üretimi konusunda özellikle son yıllarda sayıları artan meyve bahçeleri ve sera yetiştiriciliğiyle ön planda yer alarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Antalya bölgesi, bu yönüyle hem istihdam olanağı sağlıyor hem de farklı meslek gruplarının gelişimine katkı sağlıyor. Finike merkezli Emre Horoz Hafriyat; sera duvarı örme, taş kırma, bina yıkımı, yol yapımı, arsa teraslama, tesviye, sera yıkımı, kuyu kazısı, temel açma, havuz kazısı ve tarla-bahçe düzenlemeleri gibi bölgeye özgü işlerle ihtiyaçları karşılayan bir hizmet firması olarak bölgede öne çıkıyor.

Şirket kurucuları Turan Horozalioğlu ve Abdülhamit Horozalioğlu kardeşler, 1990’lı yılların başından beri Finike ve genel olarak Batı Antalya’da bölgeyi iyi bilen iş insanları olarak aralıksız çalışmalara imza atıyorlar. Ağırlıklı olarak kazıcı yükleyici ve ekskavatörlerle hizmet veren firma, son olarak bu yıl içerisinde HİDROMEK’ten 4 adet HMK 230 LC paletli ekskavatör alımı gerçekleştirdi. Biz de Turan ve Abdülhamit Horozalioğlu kardeşlerle bir araya gelerek, faaliyetleri ve yeni yatırımları üzerine konuştuk:

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

Aslen Artvin Arhaviliyiz fakat yıllardır Finike’de çalışıyoruz. Sektöre ilk olarak operatörlük yaparak girdik ve ardından Finike’de bir inşaat şirketinde çalışmaya başladık. Zamanla kendi işimizi yapmak istememizle birlikte, 2003 yılında 1989 model eski bir ekskavatör satın aldık. Ardından makine ve personel sayımızı artırarak yolumuza devam ettik. Hali hazırda Finike, Kumluca, Demre, Kaş ve Elmalı başta olmak üzere Antalya’nın batısında hizmet veriyoruz.

“Kayalık bölgelerde çalıştığımız için yüzde seksen kırıcılarla çalışıyoruz”

Hangi çalışmalarda yer alıyorsunuz?

Sera yatakları açmak adına kepçelerle taş duvar örüyoruz. Bu çalışma, el ile yapılması oldukça zor bir işlem. Yatakları açmak için meyilli yerlere 5-10 metre duvarlar örüp ardından toprak çekiyoruz. Neticede sıra sıra sebzelerin yetiştiği seralar oluşuyor. Özellikle Finike ve Kumluca, sebze konusunda ülkemizin önemli üretim merkezleri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda bölgede nar ve portakal bahçeleri de oluşmaya başladı. Bu kapsamda her türlü tarla ve bahçe düzenlemeleri ile kırım işlerine iştirak ediyoruz. Sera işinin haricinde yol ve orman yolu yapımlarında çalışıyoruz. Villa inşaatı işlerinde de görev alıyoruz. Güncel işlerimiz arasında; Manavgat’ta tamamen yanık bölgede yapılan projeli ihaleli çalışmalar yer alıyor. 5 metre genişliğinde orman yolları açıyoruz. Kayalık bölgelerde çalıştığımız için yüzde seksen kırıcılarla çalışıyoruz.

Nasıl bir makine parkınız var ve parkınızda dikkat ettiğiniz hususlar neler?

16 adet iş makinesi ve 10 damperli kamyonumuzla hizmet veriyoruz. Detaylandırırsak; 11 ekskavatör, 3 kazıcı yükleyici ve bir mini ekskavatör ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bizim için yakıt konusu ilk etapta çok önemli. Ardından makinenin gücü, performansı ve aldığımız satış sonrası servis desteği önem arz ediyor.

“Parkımızdaki HİDROMEK sayısını 7’ye çıkarmış olduk”

HİDROMEK markasıyla ilk ne zaman tanıştınız?

1998 yılında HİDROMEK’ten Akay Bey ile tanıştık. Yabancı bir markanın ürünlerini kullanıyorken kendisi bizi Ankara’da yer alan fabrikalarına davet etti. Tanışıklığımızın böyle başlamasının ardından, 2008 yılında HMK 102S kazıcı-yükleyiciyi parkımıza dahil ettik. Bu makinemiz 14 bin saate geldi ve halen kullanıyoruz. HİDROMEK'ten ilk ekskavatör alımımızı ise 2013 yılında HMK 220 LC ile gerçekleştirdik. Bu makineyi halen parkımızda aktif olarak kullanıyoruz ve 13 bin saati devirmiş durumda. Ardından HMK 102B Supra ve HMK 102B Alfa modellerini de filomuza dahil ettik. Yaşadığımız olumlu deneyimler sonucunda da bu yıl içerisinde 4 yeni HMK 230 LC alımı yaptık. Böylece parkımızdaki HİDROMEK sayısını 7’ye çıkarmış olduk.

Makineler ilk geldiği ve şantiyeye indiği zaman ne düşündünüz? HMK 220 LC ile kıyaslarsanız neler gözlemlediniz?

Öncelikle HİDROMEK; ataşman değiştirme sistemiyle, kovası ve bomlarıyla iyi olan ve performanslı çalışan iş makinelerine sahip bir marka. Yerli üretim gerçekleştirmesi ve pazarda etkin olmasından dolayı HİDROMEK ürünlerine geçişimiz sürdü. Yeni makinelerde ilk dikkatimizi çeken, makinelerin tamamen değiştiği ve görünüm olarak daha heybetli olmasıydı.

Eskiden kabin içerisinde çok güneş geliyor diye film yapılırdı fakat HİDROMEK yeni seride kabine perde koyarak bu sorunu çözmüş durumda. Yine kabin içinde radyo ve birçok fonksiyonun toplandığı ekran, operatörün keyifle kullandığı bir donanım. Antalya bölgesinde operatörün en çok ihtiyacı olan klima da yeni makinelerimizde oldukça verimli çalışıyor. Ayrıca koltuklar oldukça rahat. Diğer avantajlarına baktığımızda, eski makinelerde operatör mazot çekme işlemi yaparken taşmalar yaşanırdı. HMK 230 LC’de yer alan emniyetli tip yakıt transfer pompası sayesinde mazot dolduğu anda, adeta benzin istasyonlarında olduğu gibi işlem otomatik olarak duruyor.

Makineler operasyondayken yaşadığınız avantajlar neler?

Ataşman değiştirme sistemi özellikle büyük bir avantaj ve hiçbir firma HİDROMEK’in bu konuda yaptığını yapmıyor. Sökme takma işlemi tek bir düğmeyle, kolayca gerçekleşiyor. Ayrıca yeni seride kırıcı pedalının da sabit bir şekilde yer alması, çalışmalarda kolaylık sağlıyor. Seri olması ve yeterli gücü sağlaması bizim HİDROMEK’in daha büyük tonajlı makineleri de almak istememize neden oluyor.

“HMK 230 LC’nin yakıt tüketiminde, önceki seriye kıyasla yüzde 30’lara varan oranda düşüş gözlemledik.”

HMK 230 LC’nin yakıt tüketimi nasıl?

Yeni makinelerimizin diğer bir avantajın da yakıtta gördük. HMK 230 LC’nin yakıtın tüketiminde, önceki seriye kıyasla yüzde 30’lara varan oranda düşüş gözlemledik. Özellikle altını çizmek istiyorum; yakıt hassas bir konudur. Ölçümlemeyi iyi yapmak gerekiyor ve olumsuz özellikleri hemen makinede aramamak gerekiyor. Yeni alınan makineleri, öncelikle makine sahipleri denemeli, depoyu doldurup önce kendisi bakmalı. Ardından operatörün çalışmaları takip edilmeli.

HİDROMEK iş makineleriniz için servis desteğini nereden alıyorsunuz?

Antalya’da yer alan HİDROMEK yetkili servisinden alıyoruz. Bize bakım hizmeti sağlıyorlar. Bölgemizde yaptığımız işler ve HİDROMEK marka makineler çoğalıyor. HİDROMEK’in iyi bir parça stoğu var. Dilediğimiz zaman temin edebiliyoruz.

Son olarak HİDROMEK’in firmanız ve ülkemiz açısından önemine dair neler söylersiniz?

Bir Türk vatandaşı olarak HİDROMEK’i öncelikle yerli bir marka olduğu için seviyorum. Sonra ürünlerini ve sunduğu hizmetleri beğeniyorum. Dünya makineleriyle eş değer ürünler ortaya koyuyorlar. Parça bulunurluğu oranı oldukça yüksek. Sonuçta ülkemizin bu değerine sahip çıkmak gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Hayrettin Alaşan (Operatör)

"HMK 230 LC güçlü ve konforlu!"

Yaklaşık 30 yıldır operatörüm. Yeni makinelerimiz HMK 230 LC ile birlikte ilk kez bir HİDROMEK kullanmış oluyorum. Gerçekten kabini içerisinde yer alan koltuğu oldukça konforlu. Sarsıntı konusu biz operatörler için önemli ve HMK 230 LC içeriye sarsıntı almıyor. Makine oldukça kullanışlı. Kırıcı için ayak pedalı ve el pedalı mevcut. Joystickler ise oldukça yumuşak ve kullanımı yormuyor. Diğer kullandığım makinelere göre dönüşleri ve bom hareketleri oldukça seri. En beğendiğim özelliği ise sallanmaması ve yere sağlam basıyor olması. Makine söküde son derece güçlü ve kırıcıdaki performansı da oldukça iyi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina