Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - En hızlı traktör JCB Fastrac
En hızlı traktör JCB Fastrac

En hızlı traktör JCB Fastrac

İngiltere merkezli inşaat ve tarım ekipmanları üreticisi JCB, dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı ve televizyon sunucusu Guy Martin’in direksiyonda olduğu Fastrac modeliyle Birleşik Krallık’ın en hızlı traktörü rekorunu kırdı. Bir önceki rekor, İngiliz televizyon ekibi Top Gear’ın Track-Tor adlı modifiye aracına aitti.

166 km/s ile dünyanın en hızlı traktörü unvanını elde eden JCB Fastrac’da 7,2 litrelik DieselMax motor bulunuyor. 1.000 beygir gücüyle 2.500 Nm tork üreten Fastrac’ın aerodinamik çalışmaları Williams Advanced Engineering iş birliğiyle yapıldı.

Rekorun ardından açıklama yapan JCB Başkanı Lord Bamford, “Fastrac ile hız rekoru başlangıçta sadece bir rüyaydı. Bu rüyayı gerçekleştirmek için tüm mühendislik ekibimiz yorulmadan çalıştı. Elde edilen bu başarı nedeniyle çalışanlarımla gurur duyuyorum. Gerçekten fantastik bir iş başardılar.” dedi.

JCB bundan önce de hız rekorlarına imza atmıştı. JCB Dieselmax aracı 2006 yılında, ABD'deki Bonneville Tuz Gölü’nde, saatte 526 kilometre hıza ulaşarak Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun dizel araçlar kategorisindeki dünya rekorunu kırmıştı.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina