Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - EN ZORLU ZEMİNLER XCMG FORE KAZIK MAKİNELERİYLE GÜÇLENİYOR
EN ZORLU ZEMİNLER XCMG FORE KAZIK MAKİNELERİYLE GÜÇLENİYOR

EN ZORLU ZEMİNLER XCMG FORE KAZIK MAKİNELERİYLE GÜÇLENİYOR

Türkiye iş makineleri pazarında 50 yıllık tecrübesiyle müşterilerine değer katan prestijli ürün ve hizmetler sunan Enka Pazarlama, XCMG fore kazık makineleriyle, zemin güçlendirme alanında da sektörün önde gelen çözüm sağlayıcıları arasında yer alıyor.

XCMG, küresel ekipman üreticilerinin satış gelirlerine göre listelendiği KHL’nin “Yellow Table” isimli son araştırmasında, 15 milyar doları aşan cirosuyla dünyanın en büyük üçüncü makine ve ekipman üreticisi olarak yer aldı. 6 yıldır Türkiye’de kendi şirketiyle faaliyet gösteren Çinli dev iş makineleri üreticisi; fore kazık, platform, diyaframlı kepçe, silindir ve greyder gibi ürünlerini ise 2019’dan bu yana distribütörü Enka Pazarlama güvencesiyle pazara sunuyor.

Enka Pazarlama’da XCMG Fore Kazık Makineleri Satış Mühendisi olarak görev yapan Şükrü Yeni, bu pazarın dinamikleri ve ürünlerine yönelik sorularımızı yanıtladı.

XCMG’nin fore kazık ürün hattı ve pazara sunduğunuz makineler hakkında bilgi verir misiniz?

Ürün gamında 130 ile 1.200 kNm tork gücü aralığında ve aynı zamanda dünyanın en yüksek tork gücü elde edilen fore kazık makinesinin de imalatını başarıyla gerçekleştiren XCMG’nin 240-300-360- 400 kNm tork gücü elde edilen 4 farklı modelini Türkiye pazarına sunuyoruz.

“Her türlü zemin koşulunda dengeli ve emniyetli çalışma”

Ürünlerinizi temel performans kriterli açısından nasıl değerlendirirsiniz?

Gücü elde etmek kadar gücü kontrol edebilmek de oldukça önemlidir. XCMG’nin dizayn farkı burada ortaya çıkıyor. Makinenin dinamiğini oluşturan, yüzde yüz XCMG tasarımı olan şasi-alt takım, her türlü zemin koşulunda dengeli ve emniyetli çalışma ortamı oluşturmasını sağlıyor. İş yapma sürecini bire bir operatör tabletine aktarabiliyor olması da başarılı kontrollü imalatın en önemli etkilerinden olduğunu düşünüyorum.

Rekabette ön plana çıkan özellikleriniz nelerdir?

Zemin makineleri güçlendirme imalatı sırasında çok fazla güç ve kuvvet uygular. Arazi şartlarında yürüyüş ve dönüş hareketlerini uygulayabilmek oldukça zorlu bir iş. Müşterilerimizin de belirttiği gibi XCMG fore kazık makinelerinin en önemli özelliği arazi şartlarında kendini koruyabiliyor olması. Statik dayanımı yüksek olan şasi, makinenin sarsılmasını tamamen önlerken doğru imalat yapmasında da çok önemli bir faktör.

Kabin içi sarsıntının minimuma indirgenmesi operatör memnuniyetini beraberinde getiriyor. Makinenin önemli komponentleri olan Avrupa ve Amerika menşeili motor, hidrolik aksamlar ile şanzıman sistemlerinin XCMG fabrika imalatı olması ve güçlü satın sonrası hizmetler müşterilerimize güven veriyor.

Casing Oscillator ataşmanı kullanmak için hazır altyapı

Rakiplerimizin birçoğunda olmayan veya opsiyonel olan bazı önemli özellikler XCMG’de standart yer alabiliyor. Örnek olarak standart Casing Oscillator Hidrolik Ön Hazırlığı özelliğimizden bahsedebiliriz. Türkiye’de üst yapı inşaat hacminin büyümesiyle projelendirme kısmı da oldukça gelişti. Sondaj çalışmalarının akabinde, projelerin zemin güçlendirme operasyonunda yüksek çap ve derinlik imalatı hâkim oldu.

Bu noktada imalatın sağlıklı olabilmesi adına borulu işlem yapılıyor. Yüksek metrajlı boru işleminde Casing Oscillator ataşmanı kullanmak yakıt tüketimi, işletme süresi, komponent ve yedek parça gibi maliyetlerin önemli oranda azalması demek. Bu sistemi kullanabilmek için gerekli olan hidrolik hazırlık makinalarımızda standart özellik olarak satışa sunuluyor.

XR240E, XR280E, XR360E ve XR400E olarak 4 farklı model

2022 yılındaki satışlarınız ve ürünlerinizi alan müşterilerinizin görüşleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

XCMG XR240E, XR280E, XR360E ve XR400E olarak 4 farklı modelimiz ile 2022 yılında önemli projelere satışlar gerçekleştirdik. Müşterilerimiz, ENKA profesyonelliğini projeye uygun makina seçimi aşamasından, satış sonrasındaki hizmet kalitesine kadar yaşamaktadırlar.

Tamamen Enka Pazarlama bünyesinde görev yapan mühendis ve teknisyen ekibi ile sahada profesyonel bir şekilde ilk kurulum ve saha ekip eğitimini tamamlıyoruz. Özellikle makine parkında farklı markaların bulunduğu müşterilerimize gerçekleştirdiğimiz satışlarda, makinelerimizin serilik, işletme maliyeti, doğru imalat bakımından üstün olduğuna şahit oluyoruz.

Bu ürünlerinize yönelik olarak müşterilerinize nasıl bir satış sonrası hizmet desteği ve güvencesi sunuyorsunuz?

Farklı ürün grupları ve markaların distribütörlüğünde 50 yıllık tecrübesi olan Enka Pazarlama, XCMG fore kazık makinelerinin distribütörlüğünde de kısa zamanda profesyonel yapıya ulaştı. Doğru planlama yaparak, taleplere kısa zamanda geri dönüş sağlayabiliyoruz. Zemin güçlendirme makinelerinin arıza sebebi ile durmasının, projeye ne kadar zarar vereceğinin bilinci ile çalışmalarımızı her an güçlendirip, yatırım yapmaktan çekinmiyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina