Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - ENERGO-PRO‘dan Ankara’ya stratejik yatırım
ENERGO-PRO‘dan Ankara’ya stratejik yatırım

ENERGO-PRO‘dan Ankara’ya stratejik yatırım

Merkezi Prag’da bulunan uluslararası hidroelektrik santral işletmecisi ENERGO-PRO, Ankara'da türbin, jeneratör ve hidroelektrik santral ekipmanı üretilecek olan fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşma yapan ENERGO-PRO Grubu‘nun CEO'su Pavel Váňa, "Bu yatırımla Türkiye'ye Orta Avrupa'nın türbin imalatı alanındaki geleneksel teknik uzmanlığını getiriyoruz" dedi. Çekya'nın hidrolik türbin üretiminde yüzyıldan uzun geçmişine dikkat çeken Váňa; uygun koşullar sunarak ülkeye uzmanlaşmış üretim teknolojileri getirmeyi amaçladıklarını ekledi. Ankara'nın merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki AS02 sanayi bölgesinde bulunan ve 32 bin metrekare üzerine kurulan fabrika için yapılan yatırımın tutarının 25 milyon Avro olduğu açıklandı.

ENERGO-PRO Türkiye Genel Müdürü Celal Kozumali de konuşmasında "Ankara fabrikasının güncel olarak 53 çalışanı var ve ENERGO-PRO grubu tarafından inşa edilen Karakurt Barajı ve HES Projesi için ilk sipariş üzerinde çalışılmaya başlandı." dedi. Bu sipariş çerçevesinde 44 MW gücünde iki adet Francis türbini ve 11,5 MW gücünde bir türbin üretiliyor.


Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina