Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2019
İş Makinası - ENKA, Avrupa’da 745 milyon Euroluk proje üstlendi
ENKA, Avrupa’da 745 milyon Euroluk proje üstlendi

ENKA, Avrupa’da 745 milyon Euroluk proje üstlendi

ENKA, ortak girişim partneri Bechtel ile Sırbistan’daki Morava Koridor Otoyolu Projesinin tasarım ve inşaat işlerini üstlendi. Projenin sözleşmesi, Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imzalandı.

2020’nin ilk aylarında başlanacak olan 745 milyon Euro bütçeli projenin 2023 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. 112 kilometrelik Morava Koridoru otoyolu, Sırbistan topraklarında Avrupa ulaştırma koridorları ile bağlantı gerçekleştirecek. Bölgedeki erişilebilirliğin geliştirilmesi ve dijital bir koridor sağlanması için otoyol rotası boyunca uzanan kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanıyor.

Proje dahilinde 10 yeni kavşak, karayollarını, demiryollarını ve Morava Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı tesis edilecek. Ayrıca Batı Morava Nehri’nin geniş taşkın yatağı sebebiyle kapsamlı erozyon koruması içeren dolgu sahası çalışmaları, selden korunma önlemleri, uzun nehir derivasyonları, bentler ve yeni bir nehir yatağının inşası gerçekleştirilecek.

78 köprü, 24 üst geçit ve 12 alt geçit inşa edilecek

Proje gerçekleştirdikleri ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladıklarını belirten ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara ise “Bu proje ile bu misyonumuza devam edeceğiz. Sürdürülebilir başarımızın arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, iş güvenliği ve sağlığı ile çevre politikalarına bağlılık prensipleri var.” dedi.

Proje kapsamında kazı, dolgu, köprü, viyadük, kavşak ve gişe sahaları yapılacağını ifade eden ENKA Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, bölgede zaman zaman görülen sel felaketlerini önlemek için 50 kilometre uzunluğunda yeni nehir yatağı inşa edileceği bilgisini verdi.

1957 yılında kurulan ve dünya çapında bir mühendislik ve inşaat firması olan ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (ENKA); mühendislik, inşaat, elektrik üretimi, gayrimenkul ve ticaret alanlarında hizmet veriyor. 2018 yılında 2,9 milyar dolar iş hacmine ulaşan ENKA, 5 milyar doları aşan piyasa değeri ile Borsa İstanbul (BIST)’de işlem görüyor. ENKA’nın günümüze kadar, Türkiye’de toplam 7 milyar dolar sözleşme bedeli tutarında 125 projeye, yurt dışında ise toplam 41,6 milyar dolar sözleşme bedeli ile 403 projeye imza attığı belirtiliyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina