Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - ENKA PAZARLAMA 2024’TE TÜM XCMG YOL EKİPMANLARINI SUNACAK
ENKA PAZARLAMA 2024’TE TÜM XCMG YOL EKİPMANLARINI SUNACAK

ENKA PAZARLAMA, 2024’TE TÜM XCMG YOL EKİPMANLARINI PAZARA SUNMAYA HAZIRLANIYOR

1972’den bu yana, yetkilisi olduğu çeşitli markalar ve güçlü kadrosuyla, Türkiye’nin iş ve inşaat makineleri alanındaki ihtiyaçlarına odaklanan Enka Pazarlama, XCMG ile yol ekipmanlarındaki çözüm yelpazesini genişletmeye hazırlanıyor.

Enka Pazarlama Yol Ekipmanları Satış Müdürü İsmail Çınar, bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştı.

Türkiye pazarına hangi marka ve ürün gruplarını sunuyorsunuz?

Yol ekipmanları alanında XCMG markası ile 2020 yılından itibaren çalışmaya başladık, XCMG Yol ekipmanları alanın da finişer, freze, asfalt silindiri, toprak silindiri, pnömatik silindir, yama silindiri, greyder ve kompakt sıkıştırma makinelerinin tümünün üretimini yapmaktadır.

2023 yılına kadar asfalt silindiri, toprak silindiri, yama silindiri ve greyder ürünlerini pazara sunduk. 2024 yılı itibariyle tüm yol ekipmanlarını pazara sunmuş olacağız.

ENKA Pazarlama olarak yol ekipmanları pazarındaki etkinliğiniz ve hedefleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Enka Pazarlama, 1970’li yılların başından itibaren iş makinesi sektöründe yer alan bir firmadır. Bugüne kadar mümessilliğini üslenmiş olduğu tüm markaları Türkiye pazarında en iyi şekilde temsil etmiş ve bu markaları pazarda hep üst sıralarda kabul gören markaların arasında yer almasını başarmış bir firmadır.

Bu başarısının anahtarı tabii ki deneyimli ve yeniliklere açık kadrosu ve de Enka’nın finans ve mali yönde doğru yönetim gücüyle elde edilmektedir. Enka olarak biz sektör gözetmeksizin mümessili olduğumuz markaların pazarda daha da ileriye taşınması ve sürekliliğini sağlamak için mevcut kadromuza yeni arkadaşlarında dahil olması ile uzun soluklu yatırımlar yapmayı her zaman önemsemekteyiz.

“Bu alanda kalıcı ve yön veren firmalardan olacağımıza inancımız tamdır”

Bu bağlamda XCMG yol ekipmanları bölümü ile hem fabrika hem de fabrika seviyesinde iş birliğimizi artırmak ve doğru ürünleri pazara sunmak için sürekli görüşmeler halinde olarak hem dünya pazarını hem Türkiye yol ekipmanları pazarını sıkı bir şekilde takip etmekteyiz. XCMG yol ekipmanları Türkiye pazarına 3 senedir sunulmaktadır ve bu nedenle gerek yerel çalışmalar gerekse pazarlama faaliyetlerimiz ile sektörde ses getirerek bu tarih itibariyle neredeyse elimizde stok makinalarımız son bulmuş ve yeni siparişlerimizi vermiş bulunmaktayız. XCMG’de Türkiye pazarına verdiği önemi bizlere göstererek verilen siparişlerimizin en hızlı şekilde tedariki için bize de desteğini her zaman göstermektedir.

Pazardaki konumuza gelicek olursak, 3 senedir pazara sunulan bir marka ile yol ekipmanları alanında müşterilerimizi dinleyerek ürün gruplarında doğru ürünü en ekonomik ve teknolojik yenilikleri de aküpte ederek pazara sunmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Önümüzdeki günlerde yol ekipmanları alanında yeni ürün ve modellerimiz ile müşterilerimize sunacağımız ekipmanlar bu alanda kalıcı ve yön veren firmalardan olacağımıza inancımız tamdır.

Hangi toprak silindiri modellerini sunuyorsunuz?

XCMG yol ekipmanlarında bu zamana kadar silindir grubunda üç modelimizi pazara sunduk. 13.000 kg sınıfında toprak silindirimiz XS133, 12.300 kg sınıfında asfalt silindirimiz XD123 ve 120 cm tambur genişliğinde olan yama silindirimiz XD120 modelini pazara sunduk. 2023 yılında herkesin bildiği üzere motor normlarında yapılan değişiklik ile yeni modellerimiz XS135-XD125-XD120 yola devam etmekteyiz. Müşteri memnuniyeti marka ve ürüne olan destek bizleri bu marka ile ilerisi için çok daha uzun soluklu çalışmalar yapma konusunda gerçekten istek uyandırmaktadır.

Silindir modellerinizi Türkiye çalışma şartlarına uygunluğunu nasıl değerlendirirsiniz?

Pazarda toprak silindirlerinde en çok tercih edilen 12-13 ton sınıfındaki modeller, asfalt silindirlerinde 10 ton ve 12 ton sınıfı ve yama silindirlerinde ise 2.500-3.000 kg ağırlığındaki modeller tercih edilmektedir. Bu modeller de rakip markalarda sunulan tüm özelliklerin yanında standart olarak klima ve yengeç sürüş özellikleri makine üzerinde gelmektedir.

Ülkemizdeki tüm çalışma koşullarına hitap edecek şekilde donanım ve kalitedeki ürünler pazara sunulmaktadır. Otoyol yapımından (yurt içi ve yurt dışı projelerde) yerel yönetimlerin şehir içi çalışmalarına kadar geniş bir çalışma ortamında makinelerimiz denenmiş ve kabul görmüştür. Yol müteahhitleri, kiralama firmaları ve belediyelerinde pek çok referans sunabilmekteyiz.

Müşterilerinizden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Enka’nın satış sonrası hizmet kalite ve kabiliyeti sayesinde, daha önce de bahsettiğimiz üzere pazarda artık kabul gören bir marka olduğu için müşterilerimizden de gelen talepler doğrultusunda model çeşitliliğinde artışa gidilmesine karar alınmıştır. İlk başta karşılaşılan marka ve menşei endişeleri aşıldıktan sonra aslında biz diğer markalardan farklı olmadığımızı ispatladık ve Türkiye pazarında bu zamana kadar ki alışıla gelmiş marka bağımlılığına farklılık getirdik. Teknik yeterlilik, kalite ve satış sonrası hizmetlerimiz farkımızdır.

Finişer ve freze modelleri için demo çalışmaları başlıyor

Bu alanda pazara sunacağınız yeni modeller var mı?

Yakın zaman içerisinde finişer grubu için demo makinemiz gelmektedir. Bilindiği üzere yol ekipmanlarında finişer ayrı bir yere sahiptir. Bu bağlamda gelen ilk makinemiz demo olarak planlanmış ve Türkiye’nin tüm bölgelerinde her çalışma ortamı için müşterilerimize sunulacak ve talepler değerlendirilecektir. 2024 yılı başında ise freze makinemiz gelecek ve yine aynı şekilde demo çalışmalarına başlayacak.

Yol ekipmanlarında tüm model ve gruplar için detaylı çalışmalarımız sürecek ve pazarın ihtiyaçları doğrultusunda beklentiler karşılanacaktır.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina