Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2024
İş Makinası - ENKA PAZARLAMA, DİYARBAKIR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜŞTERİLERİNE GÜVEN VERİYOR
ENKA PAZARLAMA, DİYARBAKIR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜŞTERİLERİNE GÜVEN VERİYOR

ENKA PAZARLAMA, DİYARBAKIR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜŞTERİLERİNE GÜVEN VERİYOR

Mümessili olduğu dünyanın önde gelen markalarıyla müşterilerine son derece geniş bir ürün yelpazesi ve güçlü satış sonrası hizmet desteği sağlayan Enka Pazarlama, Doğu Anadolu bölgesindeki müşterilerine, 1998 yılında faaliyete geçen Diyarbakır Bölge Müdürlüğü aracılığıyla ulaşıyor.

Enka Pazarlama Diyarbakır Bölge Müdürü Birol Aytekin, bölgedeki iş ve inşaat makineleri pazarı ve faaliyetleri hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştı.

ENKA Pazarlama Diyarbakır Bölge Müdürlüğü olarak tesisiniz, ekibiniz ve sorumluluk alanınız hakkında bilgi verir misiniz?

Enka Pazarlama Diyarbakır Bölge Müdürlüğü olarak 1998’den bu yana faaliyet gösteriyoruz. 2022 yılında faaliyete geçen yeni merkezimiz, 350 metrekaresi kapalı olmak üzere 1.000 metrekare alan üzerine kurulu bulunuyor. Plazamızda yer alan makine satış, yedek parça ve servis departmanlarımızda, toplam 8 personel ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla başta Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Elâzığ, Malatya, Bingöl, Muş, Van, Hakkâri ve Tunceli illeri olmak üzere bölge genelindeki tüm illerdeki müşterilerimize satış, servis ve yedek parça kapsamında en iyi hizmeti vermekteyiz.

Burada bölge müdürlüğünüzün bulunması size avantaj sağlıyor mu?

Bölge müdürlüğümüzün olması, satış, servis ve yedek parça konularında müşterilerimize verdiğimiz önemi ve güveni hissetmeleri açısından çok önemli. Enka Pazarlama olarak 1998’den bu yana müşteri memnuniyet odaklı çalıştığımızdan, bölge müdürlüğü olarak müşterilerimize bu güveni vermek bizleri çok mutlu ediyor.

“Mermer sektöründeki kaybı diğer madenler kapatıyor”

Hizmet bölgenizin ekonomik yapısı ve potansiyeli hakkında bilgi verir misiniz?

Bölgenin ekonomik yapısı, tüm Türkiye ile paralellik gösteriyor. Kamu işleri, yapılan işlerin ödenek durumuna göre değişiyor. Mermer sektörünün zayıflaması, büyük ölçekli makinelerdeki satış adetlerini düşürüyor.

Bununla birlikte demir, krom, çinko gibi maden sektörünün canlı olması, mermerdeki açığı bir nebze kapatıyor. 2023 yılında kömür fiyatları çok iyiydi. Ancak şu an ithal kömür daha cazip olmasından dolayı kömür ocaklarını zorluyor. Nisan veya mayıs aylarından itibaren bu sektörün de düzelmesi bekleniyor.

Bölgede ağırlıklı olarak hangi sektörlere ürün ve hizmet sunuyorsunuz?

Bölgede yıllara göre değişim göstermekle birlikte ağırlıklı olarak kamu, karayolları ve DSİ projeleri, madenler, beton santralleri, kömür ocakları ve Malatya deprem konutları inşası gibi alanlarda hizmet vermekteyiz.

Bunun yanı sıra satışını yapmakta olduğumuz kaldırma ekipmanlarımızdan TCM ve HELI marka forkliftler ve XCMG marka vinçleri organize sanayi bölgelerindeki müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

“Bölgede en yüksek payı alan ilk 2 firmadan biriyiz”

ENKA Pazarlama’nın bölgedeki konumu ve hedefleri nelerdir?

Öncelikle 1998’den beri faaliyet gösterdiğimiz bölgemizde, bizi her zaman öncelikli olarak tercih eden müşterilerimize, sizin vasıtanızla teşekkür ederiz. Bölge pazarından her zaman en yüksek payı alan ilk 2 firmadan biriyiz. Düşük fiyatlı Çinli markaların da girişiyle keskinleşen rekabet koşullarında, bölgede mevcut bu yüksek pazar payımızı korumayı hedefliyoruz.

En çok satılan ürünleriniz hangileridir?

Her zaman olduğu gibi düşük yakıt maliyetli, sağlam, uzun ömürlü, üretim gücü yüksek ve arkasında Enka Pazarlama’nın servis ve yedek parça gücü ile müşterilerimizin ilk tercih ettiği Hitachi ekskavatörlerimizin yoğun olarak satılacağı öngörüyoruz. Bunun yanı sıra yeni lastikli yükleyicilerimiz de düşük yakıt tüketimleriyle müşterilerimizin oldukça dikkatini çekiyor. Bu nedenle yükleyici satışlarımızın da artması bekliyoruz.

“Hitachi ile üstünlüğümüz her zamanki gibi devam ediyor”

Bölgede makinelerinizin kullanıldığı referans projelerden örnekler verir misiniz?

Maden sektöründe kullanılan tonajlı makinelerde Hitachi ile üstünlüğümüz her zamanki gibi devam ediyor. Bölgede her maden ocağında bir Hitachi görebilirsiniz. Özellikle Şırnak kömür ocaklarında makinelerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bunun yanında yine Şırnak Gabar dağında açılan petrol kuyularının yol açma işlerinde, TPAO’nun projelerinde çok sayıda makinemiz görev alıyor.

Yedek parça ve servis hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bölge müdürlüğümüz bünyesindeki yedek parça depomuzdan 14 ile hizmet veren bayilerimize ve müşterilerimize dağıtım yapmaktayız. Diyarbakır, Batman, Van, Malatya ve Şırnak’ta olan bayilerimiz ile hem servis hem de yedek parça satışı ile hizmet vermekteyiz. Müşterilerimiz her zaman şantiyelerine yakın bir Enka Pazarlama hizmet noktası bulmaktadır.

2023 sizin açınızdan nasıl geçti? 2024’e ilişkin öngörüleriniz nelerdir?

2023 yılı tahmin ettiğimiz gibi sektörümüz açısından güzel bir yıl olarak geçti. Ancak sektörümüzdeki firmaların çoğu, motor faz değişiminden dolayı yurtdışı üreticilerden kaynaklanan teslimat problemi yaşadı. 2023 yılında elinde makinesi olan firmaların, mevcut stoklarının satışında problem yaşamadığını söyleyebiliriz.

2024 yılının ilk 3 ayına belediye seçimi ile başlayacağız. Enflasyon ve bununla birlikte yükselen banka-leasing faiz oranları sebebiyle makine almaya niyeti olan müşterilerimizin düşük oranlarla kredi bulması biraz zorlaştı. Bu nedenle pazarın 2024 yılında, 2023’e kıyasla yüzde 20-25 gibi bir oranda azalacağını öngörüyorum.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina