Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - Enka Pazarlama tüm kadrosuyla hizmete kesintisiz devam ediyor
Enka Pazarlama tüm kadrosuyla hizmete kesintisiz devam ediyor

Enka Pazarlama tüm kadrosuyla hizmete kesintisiz devam ediyor

50 yıla varan süredir Türkiye’de çıkarılan madenlerde, yapılan yollarda, inşaatlarda, endüstriyel tesislerde, vb. birçok alanda payı olan Enka Pazarlama, sadece ülkemiz değil, tüm dünya için zorlu geçen bu süreçte de müşterilerini yalnız bırakmıyor.

Firmanın İş Makinaları Satış Müdürü Gökhan Büyükkantarcıoğlu gündemle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Koronavirüs salgınına karşı firmanızda aldığınız önlemler nelerdir?

Salgın sürecinde, verdiğimiz hizmetlerin kalitesini korumaya özen gösterirken, virüsün yayılma yollarını da engellemeyi amaçladık. Hizmetlerimizi aksatmayacağımız ancak insan temasını minimuma indirecek nöbetleşe çalışma sistemine geçtik.

Normalde sürekli ofis dışında seyahat halinde olan satış kadromuzdan bu dönemde müşterileri ile iletişimlerini e-posta ve telefon aracılığıyla sürdürmelerini talep ettik. Yapılacak ziyaretlerde müşterilerimizin de toplumsal sorumluluk gereği tedirgin olabileceğini düşünerek bu dönemde ziyaretlerimizi minimuma indirdik.

Servis hizmetlerimizde işlemler hidrolik, elektrik, motor vb. uzmanlık alanlarına haiz ustalarımızın nöbet tarihlerine göre tekrar programlandı ve süreç odaklı yeni bir modele geçtik. Bu sayede müşterilerimizden gelen revizyon ve tamir taleplerine gecikme olmadan daha verimli program yaparak mevcut nöbetleşe iş gücümüz ile yanıt verebilir hale getirdik. Bunları yaparken firmamızın giriş ve çıkışlarında dezenfektan, ateş ölçme ve maske dağıtımı gibi tedbirler getirdik. Çalışma alanlarımızda sosyal mesafeyi ayarlayarak virüsün olası bulaşma yollarını azaltmaya çalıştık. Yedek parça kargolarının maksimum hijyen standartlarında gönderilmesi için ek önlemler aldık.

Dış servis ekipleriniz sahada hizmet verirken sosyal izolasyonu nasıl sağlıyorlar?

Sahada hizmet verirken sosyal mesafe ve izolasyona uyum sağlamak için öncelikli olarak servis ekiplerimizi tek kişi olarak göndermeye özen gösteriyoruz. Bu dönemde evlerinden çalışan servis mühendislerimiz, uzaktan makine takip sistemimizi kullanarak arızanın tespit edilmesinde ve giderilmesinde sahadaki servis teknisyenlerimize sürekli destek sağlıyorlar. Bu sayede sahada beraber çalışan ekip kadar verim elde edebiliyoruz. İlave teknik ekipman ve test cihazlarına da daha az ihtiyaç kalıyor.

Bu süreçte ekibimize sürekli bilgilendirmeler yapılıyor ve her gün tek kullanımlık eldiven, maske, yüz siperliği ve el dezenfektanı sağlanıyor. Sahadaki servis hizmeti sırasında operatör ve formen gibi müşteri personeli ile gerektiği kadar minimum temas sağlanmakta ve sosyal mesafe kuralına titizlikle uyulmaktadır. Hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanmış kumanyalar tedarik ediliyor. Aynı aracı yalnızca bir teknisyenin kullanması sağlanıyor.

Bu zorlu süreç iş makineleri sektörünü nasıl etkiliyor?

İş makineleri sektörü, hayatın diğer bütün dinamikleri gibi bu süreçten oldukça fazla etkileniyor. Bununla birlikte birçok projede çalışmalar devam ediyor. Termik santraller, Çanakkale köprüsü ve bağlantı yolları, hızlı tren çalışmaları, İstanbul’daki metrolar ve yeni havalimanı bağlantı metrosunu bunlar arasında sayabiliriz. Çin’de hayatın artık normale dönmesi ile madencilik sektöründe de bir hareketlenme olacaktır. Bütün bunların haziran ayı gibi ülkemizde hayatın normale dönmesi ile sektörümüzün de hızlı bir şekilde hareketlenmesini bekliyoruz.

Geleceğe dair beklentileriniz nedir?

Bütün bu süreç geçecek ve sektör eski hareketliliğine dönecektir. ENKA Pazarlama olarak gerek salgın esnasında gerek sonrasında iş ortaklarımızın, müşterilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Tüm kadromuz, ekiplerimiz eksiksiz ve tam olarak hizmete hazırdır.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina