Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - FİNANSMANDAKİ ZORLUKLARA RAĞMEN MAKİNE SATIŞLARI HIZ KESMEDİ
FİNANSMANDAKİ ZORLUKLARA RAĞMEN MAKİNE SATIŞLARI HIZ KESMEDİ

FİNANSMANDAKİ ZORLUKLARA RAĞMEN MAKİNE SATIŞLARI HIZ KESMEDİ

İş ve istif makineleri sektöründe 3 yıl önce başlayan yüksek talep, mayıs ayında da artarak devam etti. İMDER ve İSDER tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye’de yılın ilk 5 ayında 5.771 adet yeni iş makinesi ve 7.208 adet forklift ve istif makinesi satıldı.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından, üye firmalardan alınan veriler çerçevesinde açıklanan tahmini rakamlara göre, 2023 yılının mayıs ayında Türkiye’de 1.534 adet yeni iş makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 5 ayında satılan makine sayısı 5.771 adede ulaştı. İş makineleri sektörünün 13.200 adetle rekor kırdığı 2013 yılının mayıs ayında ise 1.612 adet yeni makine satılmıştı.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) tahmini rakamlarına göre mayıs ayında Türkiye’de 1.648 adet yeni forklift ve istif makinesi satıldı. Böylece yılın ilk 5 ayındaki satışların toplamı 7.208 adede ulaşmış oldu.

Satışlardaki bu olumlu seyre rağmen finansman koşullarında yaşanmaya başlayan zorluklar, sektörde beklentileri zayıflatıyor. Yükselen faizlere rağmen kredi bulmakta zorlanan ihtiyaç sahipleri, imkanları dahilinde peşin alıma yöneliyorlar.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina