Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2015
İş Makinası - Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezini hayata geçirdi
Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezini hayata geçirdi

Kuruluşundan bu yana Ar-Ge’ye kesintisiz yatırım yapan ve cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayıran Ford Otosan, İstanbul Sancaktepe’de bulunan Türkiye’nin tek yerleşkedeki en büyük Ar-Ge merkezini törenle hizmete açtı.

68 milyon TL’lik yatırımla 38 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde Türkiye’de bir ilk olan Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nın (CAVE) yanı sıra motor yazılımı yapılan HIL Laboratuvarı ve Tasarım Stüdyosu bulunuyor.

Açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Avrupa Operasyonlar Başkanı Barb Samardzich ve üst düzey yetkililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ali Y. Koç, “Ford Otosan, bugün bir aracı sıfırdan ticari bir ürün haline dönüştürene kadar motoru da dâhil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek test edecek gerekli tüm yetenek ve altyapıya sahip tek Türk otomotiv şirketidir. Ford Otosan sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dâhil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücüyle ileri teknolojiler üzerinde çalışmaktadır. Son 5 yılda Türkiye’den dünyaya 300 milyon doları aşan mühendislik ihracatı yaptık. Türk mühendisi ve işçisinin gücüyle tasarlanıp üretilen, fikri mülkiyet haklarının yüzde yüzüne sahip olduğumuz Cargo kamyon ve Ecotorq motorumuzun dünyanın en büyük pazarı olan Çin’de üretilmek üzere Çin’in JMC firmasıyla lisans anlaşması imzaladık. Böylelikle Ford Otosan, Türkiye otomotiv sektörünün bu ölçekte teknoloji ihracatı gerçekleştiren ilk şirketi olmuştur.” diye konuştu.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün; şirketin 3 üretim tesisi, Ar-Ge merkezleri ve diğer faaliyetleriyle 10 bin kişiye istihdam yaratan bir aile olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Ford Otosan, Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşu olarak 2014 yılında 245 bin adet hafif ticari ve ağır ticari araç üretmiştir. Bu sayede de Türkiye ticari araç üretiminin yüzde 56’sını gerçekleştirmiştir. Ulaştığımız bu adetler bizi 12 milyar TL ciroyla tarihimizin en yüksek seviyesine taşımıştır. Türkiye ticari araç ihracatının da yüzde 62’sini yaptığımız 2014 yılında, bu satışlardan 3,5 milyar dolar ihracat cirosu elde edilmiştir.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina