Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Ford Trucks, bayi yapılanmasını Ortadoğu’ya taşıdı
Ford Trucks, bayi yapılanmasını Ortadoğu’ya taşıdı

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Ortadoğu’daki büyümesini desteklemek için Dubai’de kurduğu yeni ofis ve tesisle beraber Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da da yeni tesis açarak yapılanmasını güçlendirdi. Riyad’da açılan yeni Ford Trucks bayisi, bölgenin ilk 4S plazası olma özelliğini de taşıyor.

Rusya, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç edilen Ford Trucks markasının Dubai’de kurulan yeni Ford Trucks ofisiyle birlikte müşteri taleplerine daha hızlı cevap verip bölgede daha etkin olması hedefleniyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks uluslararası bayi ağını hızla büyüttüklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Suudi Arabistan Krallığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlayan satışlarımızın, çok yakın bir zamanda Körfez ülkeleri ve Ortadoğu’yu kapsayarak tüm bölgeye yayılmasını planlıyoruz. Ford Trucks olarak Ford Ortadoğu ve Afrika bölge ofisindeki yapılanmamızı tamamlayarak merkezi Dubai olan yapılanmamızı başlattık. Artık müşterilerimize daha yakın olacağız ve talepleri daha hızlı karşılayabileceğiz.”

Hedef ilk 3 yılda ağır ticari araç sınıfında yüzde 10 pazar payı

Genel Müdür Haydar Yenigün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde distribütörlük anlaşması yaptıkları iş ortaklarının uzun yıllardır Ford binek ve ticari araç distribütörleri olup bölgede etkin şirketler olduklarına değinerek, “Ağır ticari araç pazarı bu bölgede sürekli büyüyor. Suudi Arabistan’da Ford’u en fazla satılan markalar arasında konumlandıran ve bölgenin en güçlü otomotiv distribütörlerinden Al Jazirah Vehicles Agencies’in ve Ford’un Birleşik Arap Emirlikleri’nde en çok tercih edilen markalar arasında olmasını sağlayan Al Tayer Motors’un bu görevleri üstlenmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu. Yenigün, Riyad’dan sonra Dammam ve Cidde’de de yeni Ford Trucks plazaları açmayı hedeflediklerini belirterek şözlerine şu şekilde devam etti: “Ford Trucks’ın Riyad, Dubai ve Abu Dhabi’deki tesislerini ise Ürdün, Katar, Kuveyt ve Irak tesisleri takip edecek. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan Krallığı, bölgenin ağır ticari araç pazarının yüzde 75’lik kısmını oluşturuyor. Tüm yurtdışı satışlarımızın yüzde 25’lik kısmını bu bölgenin oluşturacağını öngörüyoruz. Hedefimizi, ilk 3 yılda ağır ticari araç sınıfında yüzde 10 pazar payı olarak belirledik.”

Açılışla birlikte 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ortadoğu’nun en büyük inşaat fuarı Dubai Big5 Fuarı’na katılan Al Tayer Motors, sergilediği Sıcak İklim Paketi’ne sahip Ford Cargo inşaat serisi modelleriyle dikkat çekti.

Ford Otosan tarafından üretilen kamyonlar, bölge müşterisinin taleplerine uygun şekilde geliştirildi ve Körfez ülkelerinde 2 yıl boyunca testler yapıldı. Gerçek yol koşullarında kat edilen toplam 300 bin kilometre yol testi ile her türlü zorlu iklim ve yol şartları incelendi. Rekabetçi araçlarını birçok donanım seçeneği ile sunan Ford Trucks, bölge müşterisine 1832 DC (4x2), 2532 DC (6x2), 2532 HR (6x2) yol serisi, 3535D (6x4) damper, 3535M (6x4) mikser, 4135D (8x4) damper, 4135M (8x4) mikser, 1843T XHR (4x2) çekici ve 1843T LR (4x2) çekici modellerini sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina