Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Galen yıkım ekskavatörleriyle hızlı, güvenli ve ekonomik yıkım
Galen yıkım ekskavatörleriyle hızlı, güvenli ve ekonomik yıkım

Galen yıkım ekskavatörleriyle hızlı, güvenli ve ekonomik yıkım

İş makinelerinin çok amaçlı kullanımına yönelik mühendislik çözümleri geliştiren Galen Grup, standart ekskavatörleri, kentsel dönüşüm çalışmalarındaki yıkımların daha hızlı, güvenli ve daha uygun olan ilk alım maliyeti sayesinde daha ekonomik şekilde yapılabilmesini sağlayan, tam donanımlı ve işlevsel yıkım makinelerine dönüştürüyor.

Özellikle dar alanlarda, erişimin sınırlı olduğu yerlerde veya uzun yapılarda, yıkım işleri için kullanılan yüksek erişimli ekskavatörler, her geçen gün dünya genelinde daha popüler hale geliyor. Bu makinelerin, güvenlik ve diğer mevzuat gereklerini yerine getirirken, yıkım gerilim ve streslerine de dayanacak şekilde tasarlanması gerekiyor.

Galen, son derece zor ve tehlikeli alanlarda çalışan yıkım ekskavatörleri için 3,4 veya 5 parça yıkım bom armı, kabin zırhlandırma, kabin kaldırma, arka ağırlık, yıkım makası ve özel yıkım tesisatı imalatı yapıyor.

Ataşman üretiminde yılların mühendislik ve tecrübe birikimine sahip olan Galen Grup’ta mühendisler ekskavatör yıkım bom armı yaparken öncelikle temel bağlantı ölçülerini belirlemek üzere mekanizma tasarımı yapıyor. İkinci adımda, bomun yapısal şeklinin statik gerilme analizi yapılıyor. Repotatif hesaplamaların ve yapı parametrelerindeki değişikliklerin uygulanmasıyla imalata geçiliyor. Boom-arm kaynak işlemi, kaynak görüntüleri oluşturularak başlatılıyor. Kaynak işleminin önemi gereği firma bünyesinde en deneyimli kaynakçıları istihdam ediyor. Kaynak mühendisi sıcaklığı ölçerek sürece yardımcı oluyor ve gerekirse tavlama yapılıyor.

Kalitenin sağladığı güven ve uzun ömür

Galen Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Orkun Batuhan Yıldız, yüksek kalite sacların fabrikaya girişinden, ürünün son hali müşteriye ulaşana kadar bütün prosesleri kalite kontrole tabi tuttuklarını vurgulayarak,

Üretimde bronz burç, 4140 malzeme pim, Strenx (Weldox) sac, yüksek kaliteli silindir, ısıl işlemli çelik döküm gibi en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Montaj esnasında ölçü kontrollerini, kaynak edilen yerlerin NDT kontrollerini ve hidrolik tesisat çekildikten sonra hidrolik kontrollerini yapmaktayız. Ürün kalitesinin arttırılması, hataların azaltılması, verimliliğin arttırılması yönünde sürekli çalışmalar yapan bir kalite kontrol ekibimiz bulunuyor” dedi.

Galen Grup müşterilerine yıkım bom-armın haricinde; uzun erişim bom armı, kaya armı (ripper arm), teleskopik arm ve materyal taşımak için özel tasarlanmış bom-arm gibi ihtiyaca yönelik özel seçenekler sunuyor.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina