Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Gönen Deri Sanayisi SUMITOMO ile büyüyor
Gönen Deri Sanayisi SUMITOMO ile büyüyor

Gönen Deri Sanayisi SUMITOMO ile büyüyor

Balıkesir Gönen Deri OSB’nde sürdürülen fabrika yatırımlarında çalışan bölgenin köklü firmalarından Usta Hafriyat, makine parkını Sumitomo ekskavatörlerle genişletmeye devam ediyor.

Türkiye’nin önemli tarım ve tarıma dayalı sanayi altyapısına sahip Balıkesir’in Gönen İlçesi sürdürülen altyapı ve fabrika yatırımları ile dikkat çekiyor. Bölgenin köklü firmalarından olan ve yıllardır Balıkesir ve civar illerde faaliyet gösteren Usta Hafriyat, bu yatırımlara paralel olarak makine parkını genişletti.

Filosunu yeni aldığı Sumitomo SH350LC-6 ile büyüten Usta Hafriyat’ın ikinci kuşak yöneticilerinden Hakan Yılmaz, makine seçiminde önceliklerinin hizmet kalitesi olduğunun altını çizdi. Usta Hafriyat olarak yıllardır sürdürdükleri disiplinli ve kaliteli hizmet anlayışının kendileri için en büyük avantaj olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu avantajımızı filomuza kattığımız yeni ve güçlü makinelerimizle pekiştiriyoruz” dedi.

“Oldukça sert bir zeminde sökü ve kırma işlemi yapmaktayız”

Sürdürmekte oldukları projelerden biri olan Gönen Deri OSB’deki fabrika temel kazı projesine değinen Yılmaz, “Gönen Deri OSB içinde yer alan fabrika yatırımlarının birçoğunun alt yapı işlerini firmamız tamamladı. Hali hazırda Seljel Jelatin Sanayi ve Tic. A.Ş firmasının fabrika projesinde 120.000 m3’lük bir hafriyat çalışmasını sürdürmekteyiz. Oldukça sert, kaya bir zeminde sökü ve kırma işlemi yapmaktayız. Bu zeminin getirdiği zorluklar bölgede tamamladığımız diğer projelerle hemen hemen aynı. Ancak gerek tecrübemiz ve gerekse güçlü makine parkımız sayesinde bizim açımızdan sorun olmuyor” şeklinde konuştu.

Mevcut makine parklarında bulunan Sumitomo ekskavatörlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Hakan Yılmaz, bu memnuniyetin yeni makine alımlarını da beraberinde getirdiğini söyledi. Yılmaz, “Aldığımız ilk Sumitomo ekskavatörden çok memnun kaldık. Bunun üzerine elimizdeki mevcut makine parkını Sumitomo ekskavatörlerle yeniledik. Ardından aldığımız yeni makinelerle filomuzu daha da büyüttük. Halen 6 adet ekskavatör, 3 kazıcı yükleyici ve 9 adet kamyon ile bölgenin önemli altyapı firmalarından birisi olarak hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

"Yakıtı düşük, performansı yüksek”

Makine seçiminde özellikle yakıt tüketimi ve verimlilik kriterlerine baktıklarını ifade eden Yılmaz, “Bizim için makinenin yakıt sarfiyatının düşük olması büyük önem taşımakta. Ayrıca gerek gücü gerek hızı gerek işletme giderleri ve gerekse satış sonrası hizmetleri ile bizleri memnun etmeli. Biz bu noktada Sumitomo’dan çok memnun kaldık. Hem makinelerin düşük yakıt sarfiyatlı olması, hem en zorlu sahalarda bile yüksek performans ile çalışmaları, hem de satış sonrası hizmetleri ile bizleri memnun etti. Sumitomo ekskavatörlerinin yakıt sarfiyatı düşük, performansı yüksek” şeklinde konuştu.

“Bizim için satıştan sonrası çok önemli”

Makinelerin performansından duydukları memnuniyetin satış sonrasında aldıkları hizmet kalitesi ile pekiştiğinin altını çizen Hakan Yılmaz, Sumitomo’yu tercihlerinde en önemli kriterlerden birinin de bu nokta olduğunun üzerinde durdu. Yılmaz, “Sumitomo markasını tercih etmemizdeki en önemli nedenlerden biri de satış sonrası almış olduğumuz hizmet kalitesi olduğunu söylemeliyim. Makineyi satıp bir daha aramamak gibi veya servis ihtiyacımız olduğunda telefonlarımıza çıkmamak gibi bir durum hiç olmadı. Sumitomo ve TSM Global ailesi her zaman yanımızda ve bizlerin destekçisi oldu. Makinenin arkasında durdular, ihtiyaç halinde hızlıca müdahale ederek iş akışımızı desteklediler. Bunlar bizim makine tercihimizdeki önemli noktalardı” dedi.

Operatör Görüşü

Sinan Kır:

“Filoya yeni katılan Sumitomo SH350LC-6’dan gayet memnunuz. Makinenin koparması, gücü, kuvveti, konfor açısından her şey çok iyi. Söküdeki kuvveti gayet iyi. Taşta olsun, sert bir zeminde olsun rahat bir şekilde çalışabiliyorsunuz. Bu tonajdaki diğer makinelerle kıyaslandığı seri bir makine. Makinanın yakıt tüketimine çok şaşırdık. Son derece tasarruflu bir makine. Aynı tonajdaki makinalara göre çok az yakıyor.”

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina