Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - GÜÇLÜ ALTYAPI VE EMTİA FAALİYETLERİ VOLVO’NUN SATIŞLARINA YANSIDI
GÜÇLÜ ALTYAPI VE EMTİA FAALİYETLERİ VOLVO’NUN SATIŞLARINA YANSIDI

GÜÇLÜ ALTYAPI VE EMTİA FAALİYETLERİ VOLVO’NUN SATIŞLARINA YANSIDI

Başta Kuzey ve Güney Amerika olmak üzere, dünya genelinde devam eden altyapı yatırımları ve yüksek emtia talebinin etkisiyle Volvo’nun iş makinaları alanındaki küresel cirosu, önceki yıla kıyasla yüzde 9 arttı.

Volvo İş Makinaları (Volvo CE), satış gelirlerinin önceki yıla kıyasla 2022 yılının son üç aylık döneminde yüzde 27 artarak 27.596 milyon SEK (yaklaşık 2,65 milyar dolar), yıl genelinde ise yüzde 9 oranında artarak 100.261 milyon SEK (yaklaşık 9,63 milyar dolar) mertebesinde gerçekleştiğini açıkladı.

Volvo’nun yılın son çeyreğinde aldığı makina siparişleri yüzde 23 azalırken, teslimatları ise yüzde 4 arttı. Bunda, Kuzey Amerika ve Avrupa için geçerli olan uzun teslimat sürelerinin ve Rusya’da duran satışların etkili olduğu belirtiliyor.

Altyapı yatırımlarıyla dikkat çeken Kuzey Amerika pazarında yüzde 54’lük güçlü bir büyüme yaşandı. Covid-19 kısıtlamaları sebebiyle yıl boyunca ekonomik aktivitelerin yavaşladığı Çin pazarı, yürürlüğe girecek yeni egzoz emisyon düzenlemeleri sebebiyle son çeyrekte yeniden hareketlendi. Durgunluk beklenen Avrupa pazarının da yıl genelinde dengeli bir seyir izlediği belirtiliyor. Asya ülkeleri yüksek emtia fiyatlarından olumlu olarak etkilendi. Brezilya azalan yatırımlardan; Güney Kore ve Tayland ise azalan inşaat faaliyetlerinden olumsuz şekilde etkilendi.

2022 yılı genelinde firmanın geliri en büyük pazarları arasında yer alan Asya’da yüzde 6 azalarak 3,3 milyar dolar, Avrupa’da yüzde 2 artarak 2,9 milyar dolar ve Kuzey Amerika’da ise yüzde 35 artarak 2,1 milyar dolar oldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina