Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2022
İş Makinası - Güçlü Amerika pazarı Volvo’ya da güç verdi
Güçlü Amerika pazarı Volvo’ya da güç verdi

Güçlü Amerika pazarı Volvo’ya da güç verdi

İş makineleri sektörünün bugünü ve geleceği için sürdürülebilir çözümler geliştirmeye devam eden Volvo CE, 2022 yılın ikinci çeyreğinde Çin’de %27 azalan teslimatlarına rağmen, Amerika kıtası genelindeki güçlü pazarın etkisiyle cirosunu korudu.

Volvo İş Makinalarının bu 3 aylık dönemdeki cirosu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla değişmeyerek, 25.814 milyon kron (yaklaşık 2,5 milyar dolar) oldu. Çin'deki düşüşün ve 2021'in aynı çeyreğinde yaşanan yüksek sipariş alımının bir sonucu olarak firmanın aldığı net siparişler ise %42 azaldı.

Bu dönemde Volvo’nun satışları Kuzey Amerika’da %28, Güney Amerika'da ise %121 arttı. Ancak Avrupa’da %2, Asya'da ise %24 kayıp yaşandı. Firmanın servis satışları %5 ile artmaya devam ederken, net makine satışları %11 azaldı.

Volvo CE, Covid-19 pandemisi ve Ukrayna’daki savaşın olumsuz etkilerine rağmen elektromobilite ve hizmetlerine yönelik sürdürülebilir çözümler geliştirmeye devam ediyor. Firma bu dönemde, fosil içermeyen çelik kullanılarak üretilen ilk makinesinin teslimatını gerçekleştirdi ve halihazırda endüstri lideri olduğunu açıkladığı elektromobilite portföyünü genişletmek üzere Hollandalı Limach firmasına yatırım yaptı.

Küresel pazar koşulları

Volvo’dan yapılan açıklamaya göre dünya genelindeki birçok pazardaki inşaat faaliyetleri gerek ticari sektör gerekse devam eden altyapı yatırımları sayesinde iyi seviyelerde kaldı. Çin pazarı, düşük ekonomik aktivite ve fiyat baskıları nedeniyle düşerken, Çin dışındaki Asya’da ise hükümet teşvikleri ve yüksek emtia fiyatlarının etkisiyle büyüme yaşandı. Güney Amerika pazarı, devam eden yüksek düzeydeki emtia talebiyle olumlu bir trendde kaldı. Dünyanın birçok ülkesinde eskiyen altyapıyı yenilemeye ve genişletmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Hem Avrupa hem de Kuzey Amerika'daki inşaat faaliyeti ikinci çeyrekte yüksek kalırken, makine teslimatları tedarik zincirindeki gecikmelerden olumsuz etkilendi.

Bu çeyrekte ayrıca, Volvo’nun geleneksel organizasyonu Volvo Days, 4 yıl aranın ardından İsveç'in Eskilstuna kentinde yeniden gerçekleştirildi. 'Değişim Burada Başlıyor' sloganıyla düzenlenen etkinliğe farklı ülkelerden katılan 7.000'den fazla müşteri, firmanın bugün ve geleceğe yönelik geliştirdiği ürün ve hizmet yelpazesini daha yakından inceleme ve test etme imkânı buldu.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina