Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2014
İş Makinası - Gün-Ak İnşaat, makine parkını Hidromek ile yeniliyor
Gün-Ak İnşaat, makine parkını Hidromek ile yeniliyor

Kurulduğu 1998’den sonra uzun yıllar boyunca hafriyat ve taahhüt işleri yapan İzmir merkezli Gün-Ak İnşaat, 2011’den sonra resmi işlere ara vererek özellikle Buca bölgesindeki endüstriyel yapı inşaatlarında uzmanlaşan bir aile şirketi olarak dikkat çekiyor.

Son 2 yıl içerisinde makine parkına 4 adet yeni Hidromek iş makinesi katan firmanın Genel Müdürü Mehmet Akdulum ile projeleri, makine tercihleri ve Hidromek üzerine konuştuk.

Gün-Ak İnşaat Genel Müdürü Mehmet Akdulum

Makine parkınızda ne tür makineler var?

Makine merakı babadan gelen bir özellik diyebilirim, makine merakımız hiç bitmiyor. Şu anda 13’e yakın makinemiz var. Makine parkımızda çeşitli markalarda paletli ve lastikli ekskavatörler ağırlıklı olmak üzere, beko loderler ve silindir bulunuyor.

Son makine alımlarınızda neden Hidromek’i tercih ettiniz?

Açıkçası bir arkadaşım “Neden Hidromek düşünmüyorsun? Ben Hidromek’ten gayet memnunum.” dedi. Bunun üzerine makineyi 1 haftalığına ödünç aldık. Çok hoşumuza gitti. Yerli üretim olması da bizi cezbetti ve almaya karar verdik. İlk olarak 2012 yılında HMK 300 LC aldık. İzmir’deki servis açılışında 1 tane daha HMK 300 LC aldık. Böylece elimizde 30 ton sınıfında 2 makine oldu. 1 tane de büyük bir makine alalım dedik ve HMK 370 LC HD modelini parkımıza ekledik. Son olarak da HMK 102 S beko loderimiz geldi. Şu an makinelerin hepsinden gayet memnunuz.

Operatörleriniz de makinelerden performans olarak memnun mu?

Operatörlerimiz Hidromek kullanmaktan duyduklarında memnuniyeti sık sık dile getiriyorlar. Bu da onların daha verimli çalışmasını sağlıyor.

Makine konusunda öncelikli olarak hangi unsurlara dikkat ediyorsunuz?

Makinelerin teknik özellikleri, kapasiteleri elbette önemlidir. Ancak servisle ilgili bir problem yaşanmaması bizim için en önemli konudur. Bizim için işimiz önceliklidir ve makine arızası sebebiyle durma lüksümüz yok. İlk makinemiz 4 bin 272 saate geldi ve şu ana kadar makineleri boşta bekletecek ölçüde bir problemimiz olmadı.

Makinelerinizi ne kadar süre kullandıktan sonra yeniliyorsunuz?

Aslında makineleri 8 bin-10 bin saate geldiğinde masraf yaratmaması açısından yenilemek gerekiyor fakat bakımını düzgün şekilde yaptığınız takdirde daha uzun süreler kullanmaya devam edebilirsiniz. Biz bakım konusunda titiz davranıyoruz. Bu anlamda bir kademe sistemi oluşturmayı ve problemleri mümkün mertebe sanayiye gitmeden kendi içimizde çözmeyi planlıyoruz. Makinelere yabancı olmadığımız için hepimizin elinden iş geliyor.

Operatörleriniz makineleri bilinçli kullanmak konusunda firmalardan eğitim alıyor mu?

Hidromek, makine alımı yapan operatör ya da inşaat firmasına hem ekskavatör hem beko loder için kapsamlı eğitimler veriyor. Operatöre mesleği tekrardan öğretmek mümkün değil fakat makinede kullanılan parçaları, Hidromek markasını tanıtarak makineyle ilgili püf noktalarını gösteriyorlar. Eğitim konusunda Hidromek’ten çok memnunuz.


Önümüzdeki döneme ilişkin yatırım planlarınız nelerdir?

Şimdilik endüstriyel alanda devam etmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra makine konusunda da görüşmelerimiz sürekli devam ediyor. 

Röportajın tamamını Forum Makina’nın Eylül sayısında okuyabilirsiniz...

 

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina