Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - GÜRİŞ ENDÜSTRİ HEM İNŞAAT HEM TARIM SEKTÖRLERİNDE MERLO’NUN YENİLİKÇİ TELEHANDLERLARINI SUNUYOR
GÜRİŞ ENDÜSTRİ HEM İNŞAAT HEM TARIM SEKTÖRLERİNDE MERLO’NUN YENİLİKÇİ TELEHANDLERLARINI SUNUYOR

GÜRİŞ ENDÜSTRİ HEM İNŞAAT HEM TARIM SEKTÖRLERİNDE MERLO’NUN YENİLİKÇİ TELEHANDLERLARINI SUNUYOR

İnşaat sektöründe beton ekipmanları uzmanlığının ardından maden makineleri konusunda da nitelikli ürünler pazara sunan GÜRİŞ Endüstri, telehandler alanında dünyadaki dev isim Merlo’nun Türkiye distribütörlüğünü üstlendi. GÜRİŞ Endüstri, telehandler pazarında Merlo ile rekabetçi fiyatla yer almayı hedeflerken, 2023 yılı boyunca geniş bir satış sonrası hizmetler ağı oluşturmayı planlıyor.

Tarım ve inşaat sektörlerinde kullanılan teleskopik yükleyiciler, ülkemizde her geçen sene daha çok tercih ediliyor. Telehandler olarak da bilinen bu ürünler; hem personel yükseltici platform ve vinç gibi ürünlerle benzer fonksiyonlara sahip olması, hem de daha karakteristik ve çok yönlü kullanım alanlarını barındırmasıyla kendi pazarını oluşturmuş durumda.

Türkiye’de son 15 yıldır farklı temsilciliklerle satılan İtalyan menşeili Merlo ise global arenada kendini ispatlamış olan bir telehandler markası. Merlo, 2022 yılının sonu itibarıyla ise inşaat ve maden iş makinaları ve ekipmanları konusunda uzman firma GÜRİŞ Endüstri tarafından temsil edilmeye başlandı. GÜRİŞ’in yıllara dayanan tecrübesiyle Türkiye’de satılacak olan Merlo’yu konuşmak için GÜRİŞ Endüstri Maden Grup Müdürü Burak Öztürk ile bir araya geldik.

Öncelikle GÜRİŞ Endüstri’nin geçmişi ve faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

1984 yılında kurulan GÜRİŞ Endüstri, Ankara Gölbaşı fabrikasında kendi markası ile sabit, mobil ve kompakt beton santrali üretimi gerçekleştirmektedir. GÜRİŞ Endüstri, sektörlerinin dünya çapında önde gelen firmalarından olan Robit Kaya Ekipmanları, Furukawa Hidrolik Kaya Kırıcı ve Delicileri, Schwing Beton Pompaları, Soilmec Ankraj, Temel ve Fore Kazık Ekipmanları, Merlo Teleskopik Yükleyicileri ve Kitamura Takım Tezgahları’nın Türkiye tek yetkili distribütörü olarak hizmet veriyor. Genel müdürlüğümüz İstanbul’da olmakla birlikte Ankara, İzmir ve Adana’da bölge müdürlüklerimiz bulunuyor. Ayrıca Diyarbakır, Antalya ve Karadeniz’de de hizmet noktalarımız mevcut. Yine Karadeniz’den Antalya’ya, Trakya’dan Van’a kadar birçok ilde servis bayiliklerimizle hizmet veriyoruz.

“2017 yılı ile birlikte ürün gruplarımızı daha da çeşitlendirdik”

Türkiye’de satışa sunduğunuz yurtdışı menşeili ürünler nelerdir?

GÜRİŞ Endüstri olarak inşaatın ardından maden ve zemin şartlandırma alanlarında da uzmanlaşmış olduk. Hem yeraltı hem yerüstü delme makinelerimizle tamamlayıcı ürünler sunmaya devam ediyoruz. 2017 yılı ile birlikte ürün gruplarımızı daha da çeşitlendirdik. Önce Robit kaya delici sarf malzeme grubunu ülkemizde sunduk. 2019 yılında Schwing beton pompaları ürün yelpazemize katıldı. 2022 yılının başında ise Solimec ankraj, temel ve fore kazık ekipmanları ve yine aynı yılın sonunda Merlo telehandler grubunu GÜRİŞ Endüstri bünyesinde satışa sunmaya başladık.

Merlo telehandler ile olan iş birliğinizden bahseder misiniz?

Teleskopik yükleyici pazarı ülkemizde büyümeye devam ederken GÜRİŞ Endüstri olarak ürün yelpazemize telehandler grubunu dahil etmek istedik. Alanında dünya çapında en bilinen markalardan olan Merlo’yu yelpazemize kattık. Bu kapsamda ülkemizde başka firmalar tarafından temsil edilmesinin ardından 2022 yılı aralık ayı itibarıyla biz pazara sunmaya başladık. Bu yıl Merlo için yeni ürünler sunma ve ülke çapında yapılanma dönemini yaşayacağız. Merlo’nun geçmişi ve global alandaki konumu için neler söylersiniz? İtalyan menşeili Merlo’nun kuruluşu 1911 yılına dayanıyor. 1981 yılında ise dünyada ilk teleskopik yükleyiciyi üretti. Dolayısıyla telehandler makinelerinin dünyadaki öncüsü diyebiliriz. Bir aile firması olan Merlo’nun başında da Pablo Merlo bulunuyor. En büyük rakipleri Fransız ve İngiltere menşeili teleskopik yükleyici üreticileri olmasıyla birlikte, özel tasarımlarıyla da rakiplerinden ayrılıyor.

“2023 yılı içerisinde Merlo için 14 servis noktası planlamaktayız. İlk 6 ay içerisinde tüm merkez servislerimizi ve servis noktalarımızı devreye almayı hedefliyoruz.”

Merlo ülkemizde ne kadar biliniyor?

Ülkemizde hak ettiği konuma henüz ulaşamamasına rağmen repütasyonu son derece iyi durumda. Bugüne kadar Türkiye’de ürün özellikleri bazında müşteri memnuniyetini sağlamış bir ürün. Ancak yedek parça desteği zayıf kalmasından ötürü bir miktar geri planda kalmış diyebiliriz. GÜRİŞ Endüstri olarak biz telehandler müşterisinin satış ve servis ihtiyaçlarını biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Bizden önce bu ürünü alan müşterilerin servis ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca servis yapılanması yatırımlarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 2023 yılı içerisinde Merlo için 14 servis noktası planlamaktayız. İlk 6 ay içerisinde tüm merkez servislerimizi ve servis noktalarımızı devreye almayı hedefliyoruz.

“Merlo telehandler ürün gamında 5 metreden 35 metreye kadar ürün yer alıyor”

Merlo’nun ürün yelpazesinden bahseder misiniz?

Merlo telehandler ürün gamında 5 metreden 35 metreye kadar ürünler yer alıyor. 77’si telehandler olmak üzere toplam 99 çeşit seçenek mevcut. Markanın telehandler dışındaki ürünlerini ataçman elleçleme traktörleri, orman makine ekipmanları ve kendinden yüklemeli beton mikseri gibi özellikli ekipmanlar oluşturuyor. Biz de tarım ve inşaat sektörlerine hitap eden pazarımıza uygun ürünlerden getirmeye başladık.

“Merlo MF serisi telehandlerların arkasında farklı tarım ekipmanları kullanılabiliyor ve tarlada kullanıcısına birçok işlev kazandırıyor”

Tarım sektörü sizin için yeni bir alan ve Merlo ile bu sektöre hangi ürünleri sunacaksınız?

Ülkemizde telehandler pazarının yüzde 60-65’lik bir kısmını tarım sektörü, yüzde 30-35’lik kısmını ise inşaat sektörü oluşturuyor. Dolayısıyla GÜRİŞ Endüstri olarak biz de Merlo ile birlikte artık tarım sektörüne de hitap ediyoruz. Tarımda genellikle büyük ve küçükbaş hayvan çiftlikleri ile tarlalarda ürünlerin istiflenmesi işlerinde telehandler tercih ediliyor. Merlo’nun da bu alanda özellikli ürünleri mevcut. Merlo MF serisi telehandlerlar, tarıma uygun kuyruk çıkış mili ve PTO’lu olmasıyla avantaj sağlıyor. Bu kapsamda telehandlerın arkasında farklı tarım ekipmanları kullanılabiliyor ve tarlada kullanıcısına birçok işlev kazandırıyor. Çiftçilerimiz MF serisi telehandler sayesinde tek makineyle çok iş yapabilecekler. 7 ve 9 metre olmak üzere iki ayrı metrajda bu ürünü sunuyoruz. Ayrıca tarım sektörü için kuyruk mili olmayan 5(elektrikli),6,7,9 ve 10 metrelik telehandlerlar da ürün gamımızda bulunmakta.

İnşaat grubu telehandlerlarda Merlo’nun ürünleri neler?

13,14,17 ve 18 metrelerde açılımı panaromik olan ön dengeleme ayaklarına sahip P serisi makineleri inşaat sektörüne sunuyoruz. Ayrıca Roto 40.18, 50.21, 50.26, 50.30 ve 50.35 model rotasyonlu, kule dönüşlü makinelerimiz bulunuyor. Kapsamlı ve kullanışlı makineler olmakla birlikte, vinç kapsamında kullanılabilecek 35 metreye kadar çıkan telehandlerlar da Merlo’nun ürün yelpazesinde bulunuyor. Son yıllarda bazı iş kollarında elektrikli telehandlerlar da kullanılıyor.

Merlo’un bu kapsamda ürünü var mı? EW 25.5 model elektrikli telehandler, Merlo’nun 2021 yılında dünya pazarlarına sunduğu ve tercih edilen bir ürün olarak öne çıkıyor. 2,5 ton ve 5 metrelik bu ürün; yeraltı madenciliği, gıda sektörü ve besi çiftliklerinde tercih ediliyor. Kolay bakımlı ve sıfır emisyonlu bu ürünler çevreci olmasıyla avantaj sağlıyor. Merlo’nun elektrikli telehandlerini de ülkemizde pazara sunacağız.

“Merlo, parça ve komponentlerini motor-pompa grubu hariç kendisi üretiyor. Bu da Merlo’ya tasarım esnekliği ve zenginliği sağlıyor”

Merlo üretim avantajı ve operasyonel verimlilik kapsamında telehandler kullanıcısına neler sağlıyor?

Merlo, telehandlerlarının ana parça ve komponentlerini motor-pompa grubu hariç kendisi üretiyor. Bu da Merlo’ya tasarım esnekliği ve zenginliği sağlıyor. Telehandlerlar arasında en geniş kabine sahip olması ve iyi bir görüş açısı sunmasıyla operatörlere rahat bir kullanım imkanı veriyor. Bom yapısı olarak ise açıldığı zaman kendini aşağı bırakmaması, yük aldığında yaptığı salınımlarla inovatif ve ergonomik bir kullanım sunuyor. İnşaat sektörüne hitap eden panaromik (ön denge ayaklı) ürünlerde bom sağ sol kaydırma özelliği standart olarak bulunması ile beraber tarım grubunda bu özellik opsiyonel olarak müşterilerimize sunulmaktadır. Telehandlerların standart olan ters fan özelliği ise arazi şartlarında, pamuk ve çırçır işletmelerinde, yoğun tozlu ortamlarda ve hem de inşaat faaliyetlerindeki kullanımlarda ayrıca avantaj sağlıyor.

“Merlo’yu pazarımıza sunarken arkasında GÜRİŞ isminin olması kullanıcılara ayrı bir güven veriyor”

Merlo ürünlerini Türkiye pazarına sunarken ne gibi farklar yaratacaksınız?

Tarım grubunda balya istifleme ataçmanlı makineler teslim ediyoruz. Makinelerde çatal standart olmak üzere yanında kova opsiyonuyla veriyoruz. Ayrıca telehandlerlarda şasenin sağa-sola yatabilen versiyonlarını kullanıcılarla buluşturacağız. Merlo’yu pazarımıza sunarken arkasında GÜRİŞ isminin olması kullanıcılara ayrı bir güven veriyor.

Biz halihazırda Merlo’nun temsilciliğini almadan önce Merlo alan kullanıcılara da satış sonrası hizmet desteğini sunuyoruz. Özellikle tarım sektöründe 15-20 günlük sezonluk işler oluyor. Bu süre zarfında makinenin asla yatmaması gerekiyor. Sahada telehandlerların verimli çalışması için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. İhtiyaçlar halinde yurtdışından stoklarımıza getirdiğimiz yedek parçalar ile oluşabilecek teknik arızalar ve sorunları hızlı bir şekilde çözüyoruz. Ayrıca Merlo için ülkemizde fiyat ve kalite açısından rekabetçi olacağız, kendimize bu noktada da güveniyoruz.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina