Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2023
İş Makinası - HARDOX 500 TUF ÇELİKLE KOVALAR DAHA HAFİF, UZUN ÖMÜRLÜ VE DAYANIKLI
HARDOX 500 TUF ÇELİKLE KOVALAR DAHA HAFİF, UZUN ÖMÜRLÜ VE DAYANIKLI

HARDOX 500 TUF ÇELİKLE KOVALAR DAHA HAFİF, UZUN ÖMÜRLÜ VE DAYANIKLI

Kurulduğu 1946 yılından bu yana Volvo, Hitachi, Steelwrist ve Doosan gibi dünyanın önde gelen markalarına iş makineleri ekipmanları için kaliteli ataşmanlar tedarik eden Danimarka merkezli Sjørring şirketi, yeni kova çeşitlerinde Hardox® 450'den Hardox® 500 Tuf'a geçerek bir yandan kova ağırlığını ve yakıt kullanımını azaltırken, diğer yandan daha fazla yük kapasitesi ve daha yüksek performans elde etti.

Sınırları zorlayarak ve doğru kovanın bir iş makinesinin genel değer yaratmasına ne kadar katkıda bulunabileceğine dair yeni standartlar belirleyerek başarıya ulaştıklarını kaydeden Sjørring CEO'su Klaus Kalstrup,

"2021 yılında, ekskavatörler için HYPER adlı hafif bir kova serisini piyasaya sürdük. Bu genel hafriyat uygulamalarında ve yol yapımında daha fazla kapasite için geliştirildi. Kovalar bir yıldan uzun süredir sahada test edildi ve makine operatörlerinin tepkileri son derece olumlu oldu. Bu sektörde, ağırlık ve yakıt tüketimi önemli konulardır. Kovada daha az ağırlık olması, daha fazla yük kapasitesi ve daha az aşınma ve yıpranma anlamına geliyor. Artık HYPER kova serisini OEM müşterilerine, hatta istedikleri takdirde kendi markaları altında bile sunmaya hazırız" dedi.

Daha ince Hardox® 500 Tuf sayesinde %13 daha hafif Şirketin pazar lideri konumunun, ürünlerinde Hardox ® yüksek dayanımlı çelik kullanmalarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Kalstrup,

"SSAB, HYPER kova serisinin tasarımında bize çok yardımcı oldu. Hardox®'tan mümkün olduğunca fazla performans elde etmek istedik ve kovaları üretmeye başlamadan önce SSAB'den ihtiyacımız olan desteği gerçekten de aldık, Hafif HYPER kovaları Hardox® In My Body sertifikalıdır; bu da kovaların tasarım ve üretimde en yüksek standartları karşıladığının müşterilere yönelik güçlü bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Sjørring, Hardox® 450'den Hardox® 500 Tuf'a geçerek HYPER kova ürün yelpazesinin ağırlığını azaltabildi. Bu Hardox® çeliğin, Hardox® 500 ile aynı sertliğe ve Hardox® 450 ile neredeyse aynı tokluğa sahip olduğu, böylece kovaların aşınma ömrünü ve dayanıklılığını tehlikeye atmaksızın, 15 mm Hardox® 450 yerine 12 mm Hardox® 500 Tuf kullanılmasına olanak tanıdığı belirtiliyor.

Üretimde ve kullanımdaki avantajlar

Sjørring firması kaynak koordinatörü Kaj Verner Nielsen, atölyede Hardox® 500 Tuf ile oldukça iyi deneyimlerinin olduğunu belirterek, “Bize asla sorun çıkarmıyor. Kesme, bükme ve kaynaklamada iyi bir performans sergiliyor ve fabrika ekipmanımızı değiştirmemiz gerekmiyor" dedi.

Mortensen & Nymark firmasında operatör olarak çalışan John Andersen, kullandığı HYPER kovanın, standart bir kovadan 200 kg daha hafif olduğunu vurgulayarak, “Bu da HYPER kovada bu miktarda ürünü daha fazla kullanabileceğim anlamına geliyor, çünkü Hardox® 500 Tuf'tan yapıldı. Kova çok hafif olduğu için ekskavatörümle iyi çalışıyor" ifadelerini kullandı

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina