Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2020
İş Makinası - HAREKET PROJE VE RENTH İŞ BİRLİĞİ PROJELERE DEĞER KATIYOR
HAREKET PROJE VE RENTH İŞ BİRLİĞİ PROJELERE DEĞER KATIYOR

Hareket Proje ve RENTH iş birliği projelere değer katıyor

Bu alandaki 60 yılı aşkın tecrübesinin ışığında müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan Hareket Proje, makine ekipman kiralama hizmetleri sağlayan grup şirketi RENTH ile birlikte sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da birçok önemli projeye imza atıyor. Firmanın hizmet verdiği sektörler arasında petrokimya, yenilenebilir enerji ve güç sektöründe ve özellikle greenfield (yeşil alan), tesis kapatma, bakım ve açık deniz projeleri ön plana çıkıyor.

Hareket son olarak İzmir Aliağa’daki TCEEGE Konteyner Limanı’nın satın aldığı 2 adet 50 ton kapasiteli RTG Kalmar vinç montajı projesinde görev aldı. Projede 1 adet 160 ton ve 1 adet 120 ton kapasiteli mobil vinçler, 1 adet 41 metre erişimli eklemli platform, 1 adet 8 metre erişimli makaslı platform ve 1 adet 10 tonluk dizel forklift kullanıldı.

Projenin detaylarıyla ilgili olarak Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Satış Operasyon Uzmanı Atalay Karadağ’dan bilgi aldık.

Operasyon 2 aşamada gerçekleşti

Projedeki malzeme ve personel hareketliliğini üstlenen Hareket Proje, ilk aşamada gemiyle gelen vinç ekipmanlarının stok sahasına taşınma işlemini gerçekleştirdi. Bunun için 4 akslı teleskopik bir treyler kullanıldı. Taşınan ekipmanların azami ağırlığı 25 ton ve azami uzunluğu 25 metre idi.

Sonraki aşamada ise projedeki montaj işlerini üstlenen firmayla birlikte gerçekleştirilen kurulum işlemlerine başlandı. Forklift ve personel yükseltme platformlarının kullanımı bu aşamadan sonra gerçekleşti.

Projenin en zorlu aşaması, 32 metrelik sütunlar kurulduktan sonra bunun üzerine yapılan “kedi” (trolley) montajı oldu. Yaklaşık 28 ton ağırlığındaki bu parçanın 160 tonluk vinç ile 32 metreye kaldırılmasından sonra, montaj ekibi 41 metrelik eklemli platform ile yukarı çıkarak montaj işlemlerini gerçekleştirdi.

Montajın 160 ve 120 tonluk mobil vinçlerle gerçekleştirilen kısmı 4 günde tamamlandı. Akabinde devam eden ve 2 ayı aşması beklenen montaj işlemlerinin kalan kısmı için RENTH tarafından tedarik edilen; 41 metre çalışma yüksekliğine sahip Haulotte HA41 RTJPRO eklemli platform, 8 metre çalışma yüksekliğine sahip Sinoboom GTZZ 0808 makaslı platform ve 10 ton kapasiteli Heli marka dizel forklift sahada çalışmaya devam ediyor.

Platformlar iş güvenliği açısından avantaj sağlıyor

Atalay Karadağ, özellikle 41 metre erişimli platformun çok özel bir makine olduğunu belirterek, “Bu tarz ekipmanlar olmadan önce hi-up veya mobil vinçlerin ucuna sepet takarak personeller yüksekte çalışabiliyordu. Bu durum ciddi anlamda güvenlik riskleri oluşturuyordu. Personel yükseltme platformları bunun tamamen önüne geçti. Artık çok daha güvenli şekilde çalışılabiliyor ve ayrıca işler daha kısa sürede tamamlanabiliyor” dedi. Karadağ, RENTH’in sahip olduğu geniş ve genç makine parkıyla üstlendikleri projelerde kendilerine ciddi anlamda avantaj sağladığını da sözlerine ekledi.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina