Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2021
İş Makinası - Hareket’in ağır yüklerini yeni Sany vinçler kaldıracak
Hareket’in ağır yüklerini yeni Sany vinçler kaldıracak

Hareket’in ağır yüklerini yeni Sany vinçler kaldıracak

Taşıma ve vinç kiralama alanında dünyanın ilk üç markası arasına girme hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdüren Hareket, Ascendum Makina’nın Türkiye distribütörü olduğu Sany’den iki adet maksimum 800 ton kapasiteli SCC8000A ve bir adet maksimum 400 ton kapasiteli SCC4000A paletli vinç satın aldı.

Firmanın İzmir Aliağa’daki lojistik merkezinde düzenlenen teslimat törenine Hareket Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altunkum, Hareket Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Altunkum, Ascendum Makina Türkiye COO’su Tolga Polat, Sany International Genel Müdür Yardımcısı Leon Lee, Sany Europe Key Account Manager Liu Chang, Sany International İş Geliştirme Müdürü Yin Dian ve Palmak Genel Müdürü Zeki Daşdemir’in yanı sıra basın mensupları katıldı.

Sany’nin yüksek tonajlı paletli vinç modelleri arasında yer alan SCC8000A’dan hem Hareket’e hem de Türkiye pazarına ilk teslimatını yapan Ascendum Makina, bu satışla Türkiye’nin uluslararası kaldırma ve vinç kiralama arenasındaki gücüne de önemli katkı sağlayacak. Azami 800 ton kaldırma kapasitesine sahip olan Sany SCC8000A; rüzgâr türbinleri için 168 metre ana bom ve 12 metre fixed jib bom konfigürasyonu kullanma imkânı sağlayacak. Paletli vinç modelinde bulunan hemen hemen tüm konfigürasyonlarla birlikte teslim edilen Sany SCC8000A, 99 metre ana bom ve 96 metre luffing jib bom konfigürasyonuyla da 195 metrelik erişim mesafesine ulaşabiliyor.

2015’te alınan Sany vinç halen sorunsuz çalışıyor

Törende konuşan Hareket Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altunkum, yapılan yatırım ve Sany tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hareket Proje’nin 1998 yılından beri yurtdışı projelerde yer aldığını belirten Altunkum, nakliye konusunda dünyada 16’ncı, vinç kiralama konusunda ise 46’ncı sırada olduklarını kaydetti. Cirolarının yüzde 60’ını uluslararası işlerinden elde ettiklerini belirten Altunkum, bugüne kadar 25 ülkede iş yaptıklarını, 5 ülkede ofislerinin, 2 ülkede ise acentelerinin olduğunu açıkladı.

Yaptıkları yeni yatırıma yönelik olarak da değerlendirmelerde bulunan Altunkum, bu alımı mevcut ihtiyaçları doğrultusunda yaptıklarını, gerekli olması halinde yeni yatırımlar için de hazır olduklarını vurguladı.

Sany ile ilk kez 2015 yılında çalıştıklarını ve satın aldıkları 180 tonluk paletli vincin sorun çıkarmadan halen çalışmaya devam ettiğini dile getiren Altunkum, Sany tercihlerine yönelik olarak şunları söyledi: “Artık makinelerde güvenlik noktasında pek fark yok. Bizim Sany tercih etme nedenimiz ise; kapasite. Özellikle rüzgâr santrali montajlarında sürekli değişen ihtiyaçlara Sany’den aldığımız bu yeni modeller tam olarak cevap verebiliyor. Bu noktada da Sany’nin doğru tercih olduğunu düşünüyoruz.”

Hedeflerinin dünyadaki en büyük üç global şirketten biri olmak olduğunu belirten Altunkum, “Dünyadaki taşıma ve vinç kiralama noktasında 2 büyük global firma bulunuyor. Bizim amacımız bu sayıyı üçe çıkarmak. Bunun için de dünyanın önde gelen firmaları ile iş ortaklıkları yapmanız gerekiyor. Hareket olarak buna yönelik olarak da önemli girişimlerimiz var. Bu girişimleri ekipman noktasında da desteklememiz, amacımıza kısa sürede ulaşmamıza katkı sağlayacaktır.”

Güçlü satış sonrası hizmet desteğinin tercihe etkisi

Yapılan teslimatın hem Ascendum Makina hem de Hareket tarafına katkı sağlayacağını ifade eden Ascendum Makina Türkiye COO’su Tolga Polat, bu satışın gerçekleşmesinde en önemli rolün satış sonrası hizmetler noktasındaki kaliteleri olduğuna vurgu yaptı. Sany markası özelinde bu büyüklükte bir teslimatı ilk kez gerçekleştirdiklerini dile getiren Polat şöyle devam etti:

“Bu teslimat bizim için büyük önem taşıyor. Sany tarafı için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Çünkü Hareket alanında dünyanın en önde gelen markaları arasında yer alıyor. Hem biz hem de Sany tarafı bu iş için özel bir yapı oluşturduk. Sany’den bir satış sonrası mühendisi de bu iş için Türkiye’ye geldi ve yaklaşık iki yıl boyunca da burada kalacak.”

Ascendum olarak vinç alanında da diğer yer aldığı sektörlerde olduğu gibi kaliteyi ve sektör aktörlerini en iyi şekilde desteklemeyi hedef alarak hareket ettiğini belirten Polat, Sany’nin de Türkiye’ye bir üs olarak gören tavrının sektöre değer katacağını sözlerine ekledi.

“Hareket dünya genelindeki en önemli müşterilerimiz arasında”

Paket halinde yapılan bu satış iki adet Sany SCC8000A, bir adet SCC4000A paletli vinç ve 3 adet mobil vinci kapsıyor. Bu modellerin teslimatı ile ilgili olarak da çalışmalar devam ediyor. Teslimat töreninde konuşan Sany International Genel Müdür Yardımcısı Leon Lee Hareket’in dünyadaki en önemli müşterileri arasında yer aldığını belirterek, bu satışın kendileri adına da çok önemli olduğunu dile getirdi. Hareket’e teslim edilen SCC8000A’nın halihazırda dünyada 50 adet satıldığını da sözlerine ekledi. Pazarda kendi sınıfındaki en güncel modellerden biri olan SCC8000A, 230 ton arka ağırlık, 390 ton Super Lift ağırlıkları ve 90 ton palet arası balans ağırlıkları ile daha ağır malzemeleri daha yüksek noktalara çıkarmaya imkân tanıyor. Ayrıca rüzgâr santrali montajı gibi sürekli gelişen alanlarda ihtiyaca tam olarak cevap verebiliyor.”

Palmak Makina Genel Müdürü Zeki Daşdemir ise, Hareket ile yapılan bu çalışmanın iş modeli olarak Avrupa’ya dahi örnek olabileceğini belirterek, bundan sonraki dönemlerde de benzer bir modellerin görülebileceğini sözlerine ekledi.

Sany SCC8000A, teslimat töreninin ardından Hareket’in Ukrayna’daki projesinde görevlendirilmek üzere yola çıkacak.

Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina