Forum Makina
Forum Makina
HABER MERKEZİ

Seçimlerinizi yaparak tüm haberlerimize ulaşabilirsiniz.

HABER ABONELİĞİ

Sektördeki gelişmeler, yeni ürünler ve aktivitelerle ilgili olarak bizden düzenli bilgilendirme mailleri almak için
abone olunuz.

HABERLERİMİZ
2018
İş Makinası - Hasan Basri Bozkurt hayatını kaybetti
Hasan Basri Bozkurt hayatını kaybetti

HİDROMEK Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt hayatını kaybetti.

Türk Sanayisinin gelişimine katkıda bulunan Bozkurt'a Forum Makina olarak Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Baba tarafından Erzincanlı olan Hasan Basri Bozkurt 1947 senesinde Erzincan Kemaliye (Eğin) İlçesi, Başpınar Beldesi’nde doğdu. İlköğretim eğitimini Erzincan’da tamamlamasının ardından Ankara’da Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümünü bitirdi. 1971 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitiren ve yüksek lisansını da tamamlayan Bozkurt, öğrenciyken başladığı Karayolları’ndaki meslek hayatına mezuniyetinin ardından mühendis olarak devam etti.



İlk olarak faaliyetlerine Karayolları makineleri için parça geliştirerek başlayan ve yeteneğiyle dikkat çeken Bozkurt, 1977 yılında HİDROMEK’i kurarak tarım traktörleri için ataşman üretmeye başladı. Bozkurt’un Ankara Siteler’de 200 metrekare bir atölyede başlayan bu serüveni, günümüzde 2000 civarı kişiye istihdam sağlayan, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisine sahip büyük bir makine üretim merkezi haline geldi.

Evli ve iki çocuğu bulunan Hasan Basri Bozkurt, Türk sanayisine yaptığı katkılarla tarihe adını büyük harflerle yazdırdı.













Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina
Forum Makina